IN FERNEM LAND

MAURO PETER TORNA A IN FERNEM LAND


Mauro Peter2

El setembre de l’any passat vaig fer una entrada dedicada al jove tenor Mauro Peter que tant em va sorprendre amb una Die Schöne Mullerin a la  Schubertíada de Schwarzenberg, titulant l’apunt com Mauro Peter un tenor a seguir.

Doncs avui tenim l’oportunitat d’acomplir el desig ja que passat una mica més d’un any i acompanyat pel mateix pianista, l’apreciat Helmut Deutsch, el tenor suís va cantar el passat dia 17 d’octubre i a la sala Brahms del Musikverein de Viena, un recital amb obres de Schubert, Schumann, Brahms i Wolf.

Peter continua sent molt jove (26 anys), però certifica la impressió inicial, amb musicalitat i sensibilitat, si bé no he apreciat una notòria evolució vocal, la veu és molt lírica, mòrbida i rodona, però li manca una mica de registre en les zones més greus per assolir les sonoritats més dramàtiques que alguns lied requereixen i que ben segur assolirà dintre d’uns anys. Tot i així el plaer d’escoltar un cantat tan jove cantant amb aquest control i maduresa interpretativa, certifica que estem davant d’un jove talent.

L’agenda propera el portarà a Zuric on participarà coma  Jacquino en el Fidelio de Beethoven dirigit per Luisi en els mesos de desembre i gener de 2014. A Viena i amb Harnoncourt de director cantarà Basilio a Le nozze di Figaro, Ottavio a Don Giovanni i Ferrando al Così fan tutte, tots aquest rols durant el mes de març. Amb Harnoncourt també cantarà a Viena les àries per a tenor de la Passió segons Sant Mateu. Tornarà el mesos de maig i juny a Zuric per cantar sota la direcció de Ivor Bolton, l’Eurimaco de Il Ritorno d’Ulise in Patria. I amb el mateix director cantarà durant el festival de Munich al juliol del 2014, el Apollo de L’Orfeo. A l’òpera de Zuric també farà el seu debut en un recital solista amb el Winterreise de Schubert.

Franz Schubert:

 • An Silvia D 891
 • Stimme der Liebe D 412
 • Dass sie hier gewesen D 775
 • Versunken D 715

Robert Schumann:

 • Dichterliebe op. 48, Liederzyklus aus Heinrich Heines “Buch der Lieder”

Johannes Brahms:

 • Meerfahrt op. 96/4
 • Nachtigall op. 97/1
 • Versunken op. 86/5
 • Wie Melodien zieht es mir, op. 105/1
 • Feldeinsamkeit; Geheimnis, op. 71/3

Hugo Wolf:

 • Lied eines Verliebten
 • Der Knabe und das Immlein
 • An die Geliebte
 • Nimmersatte Liebe
 • Der Tambour
 • Selbstgeständnis
 • Abschied

Mauro Peter, Tenor
Helmut Deutsch, piano

Brahms-Saal, Wiener Musikverein
17 d’octubre de 2013

Si us ha agradat i voleu baixar-vos el liederabend sencer, tindreu també les tres propines que va cantar, tres lied, un de Wolf, un altre de Brahms i el darrer de Schumann.

ENLLAÇ mp3

http://rapidshare.com/share/0B341336860B28631DB0C08AF80891D1

El continuarem seguint, ja que crec que de ben segur ens oferirà més alegries i motius per fer-ho.

Bon dijous!

16 comments

 1. SANTI

  El recordo bé.
  Em va agradar més a la molinera de l’any passat quan ens el vas descobrir, però és un cantant refinat i només té un greu inconvenient, encara és molt jove per dir el lied, vull dir que la veu s’ha de fer una mica més densa per aquest repertori.

  M'agrada

 2. Isolda

  No sé si serà un gran liederista, en principi a mi m’agrada i en alguns moments bastant. És molt jove i si té el cap ben centrat crec que pot fer una carrera dins aquest camp.

  M'agrada

 3. Marta B

  Recordo molt bé aquell apunt, aquellla Schöne Müllerin l’escolto de tant en tant perquè m’agrada molt. De moment, pel que vaig escoltant coincideixo amb l’opinió de’n Santi, per aquestes cançons m’agrada una veu més densa. Ara bé, tenint l’edat que te encara li queda molt de camí per recórrer.

  M'agrada

 4. Josep Olivé

  M’agrada, però ha de lluitar amb referents d’aquestes obres tan extraordinaris que… Però m’agrada. El que diu en Santi és molt encertat, jo tambè demano més cos i densitat de veu amb aquest repertori.

  M'agrada

  • No es pot comparar amb ningú, hem d’extrapolar-lo de qualsevol versió , de les moltes que hi ha i que tenim reverenciades, es poden mirar altres aspectes per veure la vàlua de Mauro Peter en un repertori tan difícil i que no admet gaires trucs.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: