IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE TOSCA (Racette-Alagna-Gagnidze;Frizza-Bondy)


Patricia Racette (Tosca) i Rodolfo Alagna (Cavaradossi) a la Tosca del MET. Foto Ken Howard/MET

Patricia Racette (Tosca) i Roberto Alagna (Cavaradossi) a la Tosca del MET. Foto Ken Howard/MET

Els que vareu llegir l’apunt que us vaig deixar el dia 10 de novembre, arran de la retransmissió de Tosca al cinema,  ja sabeu que no em va agradar gaire, els que no vareu llegir-lo i si us ve de gust, si cliqueu l’enllaç al final d’aquest apunt podreu accedir-hi, és molt recent i no canviaré res del que vaig deixar escrit.

No tenia previst deixar el vídeo, però alguns infernemlandaires m’ho van demanar i com que no he pogut acabar encara l’apunt dels tenors verdians, he pensat que podia ser més llaminer que una deliciosa melodia d’Elgar, així és que sense més preàmbul us deixo els tres enllaços, un per cada acte, que una vegada descarregats us permetran veure l’òpera sense necessitat d’ajuntar res, més fàcil impossible.

Agraeixo un cop més l’ajuda inestimable i desinteressada de l’amic Kiko, ja que sense ell el regal no seria possible.

TOSCA 
Giacomo Puccini-Giuseppe Giacosa/Luigi Illica

Tosca……………….Patricia Racette
Cavaradossi………….Roberto Alagna
Scarpia……………..George Gagnidze
Sacristan……………John Del Carlo
Spoletta…………….Eduardo Valdes
Angelotti……………Richard Bernstein
Sciarrone……………James Courtney
Pastor…………….Seth Ewing-Crystal
Carceller………………Ryan Speedo Green

Conductor……………Riccardo Frizza

Production…………..Luc Bondy 
Set Designer…………Richard Peduzzi 
Costume Designer……..Milena Canonero
Lighting Designer…….Max Keller
Stage Director……….Paula Williams
TV Director………….Matthew Diamond

Metropolitan Opera House, New York 9 de novembre de 2013

ENLLAÇ (3 arxius)

http://rapidshare.com/share/454AF4EDBFE33791AAF8358489AECDF8

L’enllaç de l’apunt corresponent:

16 comments

  • Em va faltar temps,
   Vaig haver d’escurçar els vídeos (pecat mortal)
   Vaig tenir algun lapsus.
   Vam escoltar força Verdi i…
   Em van aplaudir, però… ho puc fer molt millor, això és el que penso jo.

   M'agrada

   • No li feuni punyetero caso. Creieu el que jo us dic: una conferència esplèndida. No tinc cap dubte que aquells que abans d´entrar no sabien gaire d´òpera o de Verdi van sortir al·lucinats i aquests propers dies faran mans i mànigues per veure´s una gravació de Don Carlo. També estic segur que els que ja en sabien molt d´òpera abans d´entrar van quedar encantats perquè la cosa tenia nivell i es van plantejar moltes qüestions interessants, amb el que aquest dies també tornaran a veure-la per constatar o refusar el que es va dir. I els que estem per allà enmig de tots dos grups… bé: jo, curtet com sóc, també vaig aprendre una cosa si més no: que això de l´òpera, quan està ben explicada, és una cosa fenomenal i m´agrada molt. El senyor conferenciant diu que li va faltar temps. Jo més aviat diria que se´ns va fer curt a tots.

    M'agrada

   • Jo t’agraeixo en primer lloc que vinguessis fins a Sabadell per assistir a la xarrada.
    T’agreixo també que siguis tan amable i que aquest cop el teu sentit crític hagi tingut una certa condescendència 😆

    M'agrada

   • Rosa

    La manca de temps és el pitjor enemic de les confes. Estic segura que et van aplaudir justament. Segur que ho vas fer molt bé. Però si no estessis content de tu mateix no series tu, ni series una persona capaç de fer coses tant ben fetes, això et fa cercar millorar. Felicitats.

    M'agrada

   • Maribel i Victor

    Molt humil el ponent !. La veritat és que va ser una conferència molt interessant, tant pel tema triat com pels fragments de l’opera Don Carlo escollits. A més de didàctica, molt amena. Es va fer molt curta, com diu en Xavier.

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: