IN FERNEM LAND

INSISTINT AMB ARGERICH i BARENBOIM: MOZART I SCHUBERT A BERLÍN (vídeo)


Foto Pàgina de Daniel Barenboim a Universal Music Group

Daniel Barenboim i Martha Argerich Foto Pàgina de Daniel Barenboim a Universal Music Group

En la retransmissió televisiva del fantàstic concert que Martha Argerich i Daniel Barenboim van fer en el Teatro Colon de Buenos Aires el passat 5 d’agost i que va ser motiu d’un apunt al blog (premeu AQUÍ si el voleu recuperar) li mancava la primera part, on van interpretar la Sonata per a dos pianos en Re Major KV 448 de Wolfgang Amadeus Mozart i les Variacions sobre un tema original en La bemoll Major per a piano a quatre mans D. 813 de Franz Schubert.

Doncs ja ho tenim aquí, si bé la interpretació que us porto amb aquestes dues obres va tenir lloc el passat  19 d¡abril de 2014 a la sala Philarmonie de Berlín. En aquella ocasió el Canal Arte només va retransmetre aquesta primera part, a l’inrevés de la retransmissió argentina. Amb la suma d’ambdues tenim el programa complert.

L’amic  Niklaus Vogel ens deixava un comentari dient-nos que hi havia assistit i que va ser un deliri, ara estic segur que li agradarà, com a vosaltres, guardar aquesta primera part del concert que es complementa amb l’altre apunt.

Us deixo escoltar les dues obres, l’enllaç per baixar el vídeo i també el de l’àudio. Aquesta primera part és absolutament deliciosa.

 • Sonata per a dos pianos en Re Major KV 448 de Wolfgang Amadeus Mozart
 • Variacions sobre un tema original en La bemoll Major per a piano a quatre mans D. 813 de Franz Schubert,

ENLLAÇ Vídeo (flv)

https://mega.co.nz/#!GBtlhCrD!CMYfJ6mXQLq-CZS7_aY0OEucAtlEKIBnWm7CuINIqmY

ENLLAÇ àudio (2 arxius mp3, un per cada obra)

https://mega.co.nz/#F!OAtzmQYK!rpfOlbeccQxGAE5g9YPUGQ

Encara ens fan falta algunes cites imprescindibles d’aquest estiu, i per a tots aquells que teniu debilitat per a la música de piano, i espero que aquest estiu estigueu bastant contents, tinc previst portar properament el recital que Grigory Sokolov va fer a Berlín el mes de juny de 2013 i que va permetre que es filmés per a la TV, quelcom que no havia succeït des de feia 10 anys. Crec que com el cas de l’apunt d’avui, malgrat no ser concerts de rabiosa actualitat tenen interès més que justificat per ser protagonistes a IFL.

 

27 comments

 1. Ailo

  Si, són dues delícies i una de Mozart el meu TOP de tota la vida des que tinc us musical -el meu es clar-però mira avui posaria les variacions de Shubert en primer lloc i ho acabo d’escoltar dues vegades. Potser és perquè he sortit de casa amb Shubert al cap. No heu sentit els lieds que han ofert aquest matí a Catalunya Musica? No trobava el moment de sortir de casa… al final ho he fet i m’he quedat amb les ganes de escoltar La Truita, que tant em motiva, tampoc se si anava en el repertori. Fins un altre!

  M'agrada

 2. Retroenllaç: INSISTINT AMB ARGERICH i BARENBOIM: MOZART I SCHUBERT A BERLÍN (vídeo) | IN FERNEM LAND | Habitués del Teatro Colón

 3. Pere

  Fantàstic! Aquest és el concert que et vaig comentar que va retransmetre Arte i el vaig veure durant les meves vacances a França. Una joia, gràcies per penjar-lo.

  M'agrada

 4. Josep Olivé

  Tu no pateixis, tu amb aquestes coses insisteix tot el que faci falta i el que volguis…que no crec qui ningú et digui prou… 🙂

  Pel que fa al concert de Sokolov porta porta…no sé si serà de rabiosa actualitat, lo que si sé és que serà de rabiosa qualitat…o sigui que porta porta… 🙂

  M'agrada

 5. Niklaus Vogel

  Una delícia és poc, Joaquim, com has pogut comprobar. Va ser una tarda de Dissabte Sant que recordaré tota la vida i que ara ja tinc guardat en format digital. Espcialíssima vetllada també perquè estava acompanyat pel nostre estimat Tristany qui va gaudir enormement d’aquest regal per als sentits i qui, segur, ara s’ha fet molt feliç de veure que ho has penjat i compartit amb tots nosaltres.
  Moltes gràcies de tot cor

  M'agrada

 6. EDGARDO

  Gracias amigo, por estas dos entradas dedicadas a Barenboim y Argerich.
  Aquí no se transmitió ninguno de los conciertos que los geniales artistas brindaron. Ni por radio ni por tv. Lamentablemente, quienes no pudimos ir por una razón o por otra, nos tuvimos que contentar con la mediocre crítica periodística y escasos cortos que algún canal de televisión transmitió. Debo suponer que el Teatro vendió los derechos de la emisión..
  Distinto fue el concierto que Barenboim ofreció el domingo 10/08 al frente de la West – Eastern Divan, en la zona de Puente Alsina, el cual fue emitido en directo y algunos tramos se pueden apreciar en Youtube.
  Nuevamente gracias por estas dos magníficas entradas!!!

  M'agrada

 7. EDGARDO

  No. Lamentablemente no hubo retransmisiòn alguna, ni durante ni después de los conciertos. Esto es algo muy habitual aquí, en mi país.
  Antes el Teatro transmitía todas las funciones por la Radio Municipal esto ocurrió desde 1927 hasta el 2006, fecha en la cual el Colón fue cerrado so pretexto de reformas. Reabierto en el 2010 las transmisiones radiales no fueron rehabilitadas. Ni las de AM ni las de FM. Nada
  Respecto de los conciertos de Bareinboim/Argerich hablan que el Teatro Colón podría editar un video del concierto pero es sólo un rumor…
  Agradezco profundamente los videos y los archivos de sonido, estos últimos aún mas porque me permiten trabajar y simutaneamente escuchar el genio superlativo de estos dos grandes. Un abrazo!!!

  M'agrada

 8. EDGARDO

  Apreciado Joaquim: Puede que lo haya grabado un canal argentino pero, con seguridad, ha vendido los derechos de transmisión al exterior que seguramente le es más redituable. $$$$ Aquí, lamentablemente, no se ha transmitido ningún concierto. Inclusive me fijé en la programación de Radio Nacional y no figuraban. Un abrazo!!!

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: