IN FERNEM LAND

TRISTAN UND ISOLDE (ACTE 2on): VLAD-KRIEGER-TWAROWSKA-ÂNNERMAYR;SALEMKOUR


Avui un Tristan und isolde, lamentablement només el segon acte, en versió de concert per a cantants joves, potser massa joves, però que ha suposat d’entrada, descobrir un tenor i un baix, al hora que un director, amb els que necessito insistir-hi ja que la sorpresa ha estat notable amb el tenor Marius Vlad Budoiu (fins ara només un correcte Froh amb Barenboim o Janowski) i el baix (encara massa tendre, però baix) Daniel Pannermayr aquí crec que no havia tingut el gust d’escoltar mai fins ara. A més a més un director que m’ha captivat, Julien Salemkour, al capdavant d’una orquestra magnífica.

Ni la Isolde de Barbara Krieger, ni la Brangäne de Aura Twarowska estan a l’alçada de la sorpresa.

Caldrà seguir la pista de l’agenda d’aquest tenor romanès i del baix alemany, encara molt centrades en els seus poc influents cercles d’acció, però si es confirmen les expectatives que l’audició d’aquest segon acte m’han generat, no trigarem a veure’ls en les temporades que compten.

Richard Wagner
TRISTAN UND ISOLDE

ACTE 2on

Tristan: Marius Vlad Budoiu
Isolde: Barbara Krieger
Brangäne: Aura Twarowska
König Marke: Daniel Pannermayr
Melot: Adrian Dumitru

Romanian Radio National Orchestra
Director: Julien Salemkour

Bucarest, Mihail Jora Studio, Radio Hall 2 de febrer de 2018

7 comments

  1. Bocachete

    Sempre és interessant conèixer el proper “heldentenor de debò”, l’eterna promesa d’una veu impossible; sempre en va sortint algú i mai no acaben de tenir tot allò que voldríem. Mirava a veure com sona Vlad en alguns vídeos i té una veu bonica i canta bé. Ja ha cantat de tot, des de Tamino a Tannhäuser, passant per Alfredo, Don Carlos i tot els que es vulgui. Ara, no sé jo si encara podem dir que sigui massa jove: Pannermayr té vint-i-molts anys, però Vlad va guanyar un concurs, suposo que amb uns vint anys, el 1995, o sigui que ja deu anar pels quaranta i pocs. Potser és jove per a un Siegfried i tenint en compte que Vinke va pels 52, pot anar fent durant uns anys. A veure si es va consolidant.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: