IN FERNEM LAND

STAATSOPER DE VIENA 2017/2018: DAS RHEINGOLD (Bechtolf-


Das Rheingold Viena 2018 Producció de Sven-Eric Bechtolf

Tercer any consecutiu d’un Ring a Viena. D’acord que és una producció de petit format, però la capacitat, la infraestructura i els mitjans que té la Staatsoper per presentar en tres temporades consecutives la cabdal obra de Richard Wagner, em trasbalsa. Tant de bo nosaltres en veiéssim un de sencer cada dècada i ells porten tres anys seguits programant com a mínim una sèrie,

Aquesta temporada torna Adam Fischer al podi després que l’any passat fos Peter Schneider qui es fes càrrec d ela concertació.

Fischer, malgrat unes notables pífies de l’orquestra en el sempre complicat preludi, és el principal actiu d’aquesta producció que signa Sven-Eric Bechtolf i que jo qualificaria de pa sucat amb oli o dit d’una altra manera, que no prestigia el nom de la sacrosanta casa que la representa. Però comptant amb una orquestra i un director de prestigi, alhora que amb un cast vocal solvent, l’èxit del Rheingold està garantit, un altre cosa serà els propers dies, però amb Tomasz Konieczny, Ernst, Schuster, Bohimec, Winkler, Pecoraro, Coliban & Cia encara que no tinguem un Or inoblidable el tenim acceptable. 

Temps hi haurà per veure com evoluciona i per comentar el cicle en la seva globalitat. Això tot just acaba de començar i difícilment toparem amb un Rheingold dolent, sempre acaba sortint bé.

Iniciem doncs amb aquest streaming de la temporada vienesa la sempre estimulant proposta de submergir-nos en un Ring des Nibelungen, encara que la produccioneta sigui tan poca cosa i entre els cantants hi trobem a faltar veritables reclams.

Richard Wagner
DAS RHEINGOLD

Wotan Tomasz Konieczny
Loge Norbert Ernst
Fricka Michaela Schuster
Erda Monika Bohinec
Alberich Martin Winkler
Mime Herwig Pecoraro
Donner Clemens Unterreiner
Froh Jörg Schneider
Freia Anna Gabler
Fasolt Ryan Speedo Green
Fafner Sorin Coliban
Woglinde Daniela Fally
Wellgunde Stephanie Houtzeel
Flosshilde Bongiwe Nakani

Orchester der Wiener Staatsoper
Director musical: Adam Fischer

Director d’escena: Sven-Eric Bechtolf
Escenografia: Rolf Glittenberg
Disseny de vestuari: Marianne Glittenberg
Vídeo: Friedrich Zorn

Staatsoper de Viena 4 d’abril de 2018.

Un comentari

  1. Jordi

    l’acabo de veure i m’ha agradat, estic d’acord en que l’escenografia es fluixa. Ara a esperar les altres 3 obres del Ring amb la Theorin. Moltes Gràcies Joaquim.

    M'agrada

Deixa un comentari