IN FERNEM LAND

AL DESEMBRE…UN ALTRE TENOR


Paul Sandby (1731-1809) A scene in Windsor Forest (1801) Hamilton Art Gallery

El desembre ens portarà a un altre tenor a presidir In Fernem Land, dic un altre, doncs cap dels 9 participants a la disputada tria del mes d’agost, ha tornat a aquesta convocatòria i ens trobarem amb 9 tenors diferents que espero que us facin les delícies, tot decidint quina és la que us sembla la millor versió.

Totes, menys una de les 9 versions triades, estan extretes de representacions o gravacions integrals de l’òpera, ja que després de dues edicions no operístiques, m’ha semblat interessant tornar al gènere teatral, tot i que he estat en un tres i no rés, d’incloure una nadala, però al final el seny s’ha imposat, no patiu.

Jo trobo que l’ària triada és preciosa i molt (potser massa) curta. A la coda final si afegeix una soprano cantant una deliciosa recurrència al duo d’amor (més que un duo és una inspirada frase musical) del primer acte. Aquesta arieta ens servirà per anar escalfant motors i preparar-nos per la propera òpera a la sala gran del Liceu, ni més ni menys que el meu idolatrat Falstaff de Giuseppe Verdi.

D’aquesta estimada òpera, ja en faré un apunt abans de la primera de les 10 representacions previstes a partir del 9 de desembre.

De moment aquí teniu “Dal labbro il canto estasiato vola“, l’etèria i nocturna serenata que canta Fenton al inici de la segona escena del tercer acte, en el màgic bosc de Windsor.

Un consell!, no us deixeu influenciar (si és possible), per les excel·lències o misèries de la soprano, es tracta d’escollir el Fenton que us agradi més.

Sóc conscient que l’acabament abrupta de l’ària no la beneficia gaire, però Verdi, en la seva modernitat, va decidir que allò d’aplaudir era propi de temps preterits i diguem que ja des de l’Otello es va deixar influenciar per les doctrines wagnerianes i no va tenir en compte que al cap dels anys, jo la triaria per fer aquesta infernemlandada.

Aquí les teniu, per escoltar i baixar (tot prement a sobre de cada opció), i després votar, tot marcant a l’enquesta que trobareu al final, aquella opció que us hagi plagut més. Recordeu que després de marcar-la l’opció, heu de prémer el botó VOTE que trobareu al final del quadre negre, a ma esquerra.

Espero que no hi hagi una abstenció elevada, al menys a In Fernem Land, (l’altre, la de diumenge, ja s’ho faran aquells que tenen que vetllar pel seu negociat), d’acord?

El termini per votar s’acabarà el dimarts 30 de novembre (Sant Andreu) a les 11:59:59

I ara l’urna virtual

Dimecres 1, un nou guanyador, triat per vosaltres.

%d bloggers like this: