IN FERNEM LAND

LUCERNA 2013: RATTLE DIRIGEIX LES TRES ÚLTIMES DE MOZART (vídeo)


Rattle

Avui tornem a la “normalitat”, amb un concert magnífic provinent de la notable edició del Festival de Lucerna 2013 amb la Berliner Philharmoniker i Sir Simon Rattle dirigint les tres darreres simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart, la 39, la popular 40 i la 41 també anomenada Jupiter.

Les simfonies no necessiten presentació, estem davant del moment més culminant i “madur” de la genialitat mozartiana i pel que fa a la interpretació és senzillament enlluernadora, per la vitalitat i brillantor de la proposta i l’extraordinària qualitat de la direcció equilibrada, lluminosa i entusiasta.

Estic segur que després d’escoltar aquest concert se us passaran tots els mals, si és que en teniu i si no, evitarà que en tingueu. Com a mínim és un desig.

Aquest concert és un autèntic antídot per a depressions no desitjades o abatiments momentanis.

El vídeo us el deixo en dos únics arxius que haureu d’ajuntar i l’àudio en tres arxius, un per cadascuna de les simfonies, i encara que jo us recomano les tres, podreu escollir segons prioritats o preferències.

Us deixo, com acostumo a fer quasi sempre, un tast d’àudio, i en aquesta ocasió, que necessitem una empenta d’entusiasme, crec que el més adient és el 4at moviment, molto alegro de la Simfonia núm. 41 en do major K. 551.

Wolfgang Amadé Mozart (1756-1791)

Simfonia núm 39 en Mi bemoll Major, K. 543
Simfonia núm 40 en Sol menor, K. 550
Simfonia núm 41 en Do major, K. 551 Júpiter

Berlin Philharmoniker

Direcció musical Simon Rattle

Festival de Lucerna, 28 d’agost de 2013

ENLLAÇ VÍDEO

http://rapidshare.com/files/567382009/Rattle_Mozart_Lucerna_2013.mkv.001

http://rapidshare.com/files/2052817836/Rattle_Mozart_Lucerna_2013.mkv.002

ENLLAÇOS ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/files/2127289613/simfonia%20n%C2%BA%2039%20WAMozart%20BPh_Rattle_280813.mp3

http://rapidshare.com/files/1348851629/simfonia%20n%C2%BA%2040%20WAMozart%20BPh_Rattle_280813.mp3

http://rapidshare.com/files/108599727/simfonia%20n%C2%BA%2041%20WAMozart%20BPh_Rattle_280813.mp3

Bon diumenge a tothom

12 comments

  • Los mozartianos/as madrugadores saltan como gamos 🙂
   Me alegro haber ayudado a hacer este domingo otoñal, al menos en Barcelona, más luminoso.
   En Catalunya, y no sólo en Catalunya hay que feliciar también a todas las Núria y todas las que lleven nombres de vírgenes encontradas, que mira que es…

   M'agrada

 1. Josep Olivé

  He escoltat el molto allegro de la 41 i cap sorpresa ni noticia nova que no sigui el nivell de qualitat que ens té acostumats tant la Berliner com Rattle…i com ens té super-acostumats l’enlluernador Amadeus. Tres simfonies que juntament amb la 38 (“Praga”) donaven un nou salt simfònic en l’aspecte formal i qui sap el que esteriem escoltant avui si Mozart no hagués desaparagut tant prematurament. I és que si hagués viscut vint anys més Mozart i Beethoven haguessin pogut compartir fins i tot estrenes a Viena. Us ho podeu imaginar? Jo sí. El progama de mà diu: “Estrena de la simfonia n.46 i del concert per a piano n.31 amb l’estrena de l’Heroica i del concert n.3”. Ah! M’oblidava: i tots dos al piano! És diumenge. Deixeu-me pendre certes llicències. 🙂

  M'agrada

  • Olave

   Habría sido un auténtico duelo de titanes. No cabe duda de que si Mozart hubiera sido más longevo y hubiera continuado escribiendo música al ritmo que lo hacía, haciéndola evolucionar como ya lo estaba haciendo en sus últimos años la música de Beethoven y de los demás compositores habría sido otra… Pero con lo que nos han dejado escrito ya tenemos más que de sobra para deleitarnos…

   M'agrada

 2. Isolda

  Josep somniar coses boniques és bo per la salut, i a més no costa diners.
  He baixat les tres siomfonies, i aquesta tarda ben relaxada a primera fila, localitat obsequiada pel Joaquim, escoltaré el concert amb interès, doncs les perspectives són per llapar-se els dits.

  M'agrada

 3. Marta B

  Si hi ha un compositor que és capaç de provocar-me totes les sensacions i sentiments haguts i per haver, aquest és Mozart. Moltíssimes gràcies, ja ho estic baixant i escoltant.

  M'agrada

 4. Isolda

  Les simfonies són precioses. M’ha agradat la lectura que n’ha fet Simon Rattle. Si és veritat que varen estar escrites en menys de dos mesos, et preguntes que hauria fet de viure més anys? No és d’estranyar quan Beethoven s’emmirallava amb les seves composicions!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: