IN FERNEM LAND

BICENTENARI VERDI: El vídeo del Rèquiem a Viena (Stoyanova-Prudenskaja-Pirgu-Anastassov;Jansons)


mariss-jansons2

Immersos de ple en les celebracions del bicentenari verdià costa trobar una representació d’òpera que li faci la mínima justícia, sobretot per la manca d’un equip vocal que pugui donar una mínima coherència i categoria a la vocalitat verdiana. Potser per això molts van decidir celebrar el dos-cents anys d’un naixement amb la missa de Rèquiem del propi Verdi, una tria millorable, però un recurs més segur, sobretot si es compta amb una bona orquestra i un Cor excel·lent que garanteixin com a mínim gran part de l’èxit.

Al Musikverein de Viena han reunit al director letó Maris Jansons i un quartet que no és per llençar coets, van obtenir un notable èxit.

Stoyanova continua sent una garantia, una gran garantia. Prudenskaja, que em va decebre molt a l’assaig general de la Norma a Peralada, retorna a una vocalitat i repertori més proper a les seves característiques. Pirgu està sobrepassat per l’exigència i mostra evidents i notoris problemes vocals, amb calades, desafinades  i omissions importants si bé la seva bella veu de tenor excessivament líric pot lluir en algun moment alhora que mostra un lleugeríssima oscil·lació, qui sap si la primera conseqüència per la tria de rols massa pesants per a una veu massa lleugera, mentre que Anastassov arrodoneix el quartet amb més professionalitat que geni i amb un registres extrems limitats.

Jansons ho porta amb una certa solemnitat parsimoniosa i grandiloqüent en els moments més teatrals, però no hi ha dubte que sap crear moments d’acompanyament preciosos, sobretot quan té a les senyores al davant.

Cor i orquestra responen de manera imponent, però jo continuo a l’espera d’un moment verdià d’alta volada, sanguini i de foc.

Us deixo un fragment amb el Lux aeterna, a càrrec de Prudenskaja, Pirgu i Anastassov.

Giuseppe Verdi
Messa da Requiem

Krassimira Stoyanova (Soprano)
Marina Prudenskaja (alto)
Saimir Pirgu (tenor)
Orlin Anastassov (baix)

Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks,
Cor de la Bayerischen Rundfunks
Direcció musical: Mariss Jansons

Musikverein de Viena 15 d’octubre de 2013

ENLLAÇ Vídeo (5 enllaços)

http://rapidshare.com/share/1009EE8F9A810AE05BE4979EE374BB1D

ENLLAÇ ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/share/27CE1339C3A14EBB720DC7AA0A3B0087

Demà més Verdi, amb el darrer concert commemoratiu al Liceu.

6 comments

 1. Matthew

  I do not agree completely with this review. Saimir Pirgu and Krassimira Stoyanova gave us an excellent and impeccable performance. The weaknesses of this Requiem were Orlin Anastassov and Marina Prudenskaja (especially Anastassov that revealed poor musicality and technical problems. Wonderful Mariss Jansons’s direction.

  M'agrada

  • Hi Matthew, welcome to IFL.
   I like thats somebody disagrees with me, but I can’t agreement about Pirgu.
   Although Anastassov and Prudenskaja need to improve, no one of them show serious technical problems as does the tenor during the early part of the Requiem.
   Stoyanova is above all of them, no doubt about it.
   Thanks for commenting.

   M'agrada

   • Matthew

    Please Joaquim, do not blaspheme! Pirgu was fantastic and exciting. I had the good fortune to attend live at the Musikverein and I think that there are not people today able to sing a “Ingemisco” and in particular a “Hostias” of such a high level, creepy. The same applies to Krassimira Stoyanova, amazing. These two singers have thrilled us and their singing was pure emotion.
    Have you attended a live performance or have you listened it to the radio? In the radio recording you lose 70% of the quality.

    M'agrada

   • Dear Matthew, blaspheme in an insult to God and Pirgu is only a Cherub for the moment now.
    In many moments the Pirgu’s voice is under pressure probably because of the effort to make it come through the orchestra and that surpasses it. When Pirgu feels more confortable is when he can use the voice in almost falsetto achieving a great Seraphic effect.

    This is what it seems to me, in that 30% of accuracy that you allow me.

    Sincerely

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: