*
Del 18 de juliol al 31 d’agost tindrà lloc l’edició d’aquest any del Festival de Salzburg 2014. Les propostes són suculentes i variades, espero anar portant-les així que em vagin arribant a IFL per poder compartir-les amb tots vosaltres.
La inauguració va tenir lloc el divendres 18 amb una obra “austera” i de caire més espiritual que mundà, és clar que a Salzburg tot acaba sent ostentós i mundà, deixant de banda els mèrits artístics de les diferents propostes que acostumen a ser excel·lents.
Aquí us deixo l’àudio de la inauguració amb la sempre estimulat Creació de Haydn, sota la batuta de Bernard Haitink, que de mica en mica s’està acostant a aquell rècord preocupant de ser el director més veterà en actiu (Àmsterdam 4 de març de 1929), al capdavant dels impressionants Cor i Orquestra de la Bayerischen Rundfunks, amb Camilla Tilling, Mark Padmore i Hanno Müller-Brachmann com a solistes.
La versió és bellíssima, malgrat no beure de les fonts del historicisme dels instruments originals i utilitzar uns criteris més romàntics que clàssics. A mi m’ha fascinat, és clar que sento devoció per aquesta obra i com l’arròs, m’agrada de totes maneres.
La direcció del mestre Haitink, que fa molts anys que segueixo amb veritable interès, desborda una juvenil energia i un entusiasme contagiós, és vital i exultant, qui esperi una visió serena, relaxada i sàviament senil de la Creació, es veurà decebut, Haitink no busca l’encís manierista d’un degà de la direcció, la sang li vull sorprenentment.
Magnífics els solistes i sensacional el Cor de la Bayerischen Rundfunks, amb una distinció, precisió, musicalitat i emissió envejables.
Aquí ho teniu per escoltar l’obra íntegrament
PART 1
PART 2
Joseph Haydn
DIE SCHÖPFUNG
Camilla Tilling, Sopran
Mark Padmore, Tenor
Hanno Müller-Brachmann, Baríton
Chor des Bayerischen Rundfunks (Einstudierung: Peter Dijkstra)
Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks
Director musical: Bernard Haitink.
Grosses Festspielhaus, Salzburg, 18 de juliol de 2014
Salzburger Festspiele 2014ç
ENLLAÇ mp3 (dos arxius, una per cada part)
https://mega.co.nz/#F!DAd32L4R!YTsPvAUkopODla4Jq8jaAQ
Bon diumenge!
Gràcies per l’audio d’ahir i el d’avui. Jo també sóc una entusiasta de “La creació”. Al mestre Haitink el vaig veure deu fer quatre o cinc anys a Londres. Les cames li passaven la factura dels anys i no es podia amagar per a tornar a saludar. Se n’anava a l’extrem de l’escenari i després tornava cap al centre per rebre els aplaudiments del públic.
Salutacions càlides.
M'agradaM'agrada
Dirigint aquesta Creació diries que al podi hi ha Fred Astaire.
Abraçada petonera
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies Joaquim per aquest bombonàs que més que bombó avui ho calificaría de deliciós pastis “sacher” ( no recordo bé com s’escriu però, si “com es prén” ) es un Obra excepcional , vaig coneixer Haydn quan era molt joveneta al escoltar dues de les seves Simfonies que em van cautivar una la No, 26 in D Menor “Lamentatione” junt amb altre No 49 “La Passione” i al interessar-me saber més d’ell vaig descobrir entre molts més enregistraments, “La Creació” crèc recordar que va ser la primera “gran Obra ” music-vocal que vaig escoltar, meravellosa…
Es curiós perque no fa gaire vaig pensar que tant que m’agrada i fa molt de temps que no la escolto tenint una molt bona versió com presumeixo que tinc : La Simfònica de Chicago , G.Solti, R. Paper,R.Ziesak, H.Lippert, A.Sscharinger. i ara et presentes tu Joaquim per fer-me pensar…Avui naturalment escoltaré el teu “shacher” doncs això que dius del “Fred Astaire” m’engresca …
Gràcies i un petonas.
M'agradaM'agrada
Que vagi de gust Glòria i ves en compte amb la digestió, el pastís Sacher és molt contundent i calòric 😉
M'agradaM'agrada