IN FERNEM LAND

IDOMENEO A VIENA (Schade-Gritskova-Bengtsson-Reiss-Kolgatin;Eschenbach)


Ahir no vaig tenir ni el dia ni l’ànim per fer l’apunt destinat a Il Farnace (Vivaldi) que avui escoltarem (en part, ja que sembla que es tracta d’una àmplia selecció) al Liceu, espero que en Joan m’ho sabrà perdonar, però com que una de les meves màximes és publicar cada dia alguna cosa, tenia aquest Idomeneo pendent d’escoltar i m’ha semblat oportú portar-lo a IFL encara que no acostumo a deixar coses que ni tan sols hagi escoltat una mica. Sé que m’ho sabreu perdonar.

Sembla ser que els mozartians de soca-arrel van protestar la direcció de Christoph Eschenbach, potser per excessivament romàntica? I si haig de fer cas de les crítiques d’alguns diaris alemanays, la parella de joves, és a dir Margarita Gritskova (Idamante) i Chen Reiss (Illia), és esplèndida. També he llegit que Maria Bengtsson és una Elettra molt intensa però amb problemes d’afinació, si això és cert, és quelcom greu i tractant-se de Mozart, encara més, però insisteixo, ho he llegit. Pel que fa a Schade no cal llegir res, és el de sempre, compolidor però incomprensible la carrera que està fent.

Potser sí que Idomeneo encara és un Mozart massa primerenc, encotillat i estàtic, però és un plaer escoltar aquesta música que ja és l’inici creador del geni i amés a més, com que tinc uns amics que sempre m’han dit que és terapèutic, avui toca teràpia mozartiana, que sempre és un plaer i si fa miracles, ens convenen a tots plegats.

Wolfgang Amadeus Mozart
IDOMENEO, RÈ DI CRETA

Michael Schade | Idomeneo
Margarita Gritskova | Idamante
Maria Bengtsson | Elettra
Chen Reiss | Ilia
Pavel Kolgatin | Arbace
Carlos Osuna | Oberpriester
Sorin Coliban | Stimme des Orakels
Dritan Luca, Ion Tibrea | zwei Trojaner
Oleg Zalytskiy, Konrad Huber | zwei Kreter
Secil Ilker, Arina Holecek | zwei Kreterinnen

Christoph Eschenbach | Dirigent

Wiener Staatsoper, 11 d’octubre de 2014

ENLLAÇ mp3 (3 arxius, un per acte)

https://mega.co.nz/#F!Wt9hnQwC!wdrzFFdAcG4gcH4CN3_8XQ

Demà us parlaré de Il Farnace, espero que ja amb coneixement de causa.

Bon dijous!

10 comments

 1. Joan

  Em sembla que no Joaquim. Jo diria que escoltarem l.òpera sencera en versió de concert gairebé pel mateix equip que la té enregistrada per alia vox/naïve. M’ho sembla perquè ha caigut de la fitxa artística el narrador (M.Forcano) I perquè ha desaparegut també la menció “àries I cors” Sospito que, a diferència de la Traviata, no hi haurà sessió informativa al foier. Tampoc he rebut cap full parroquial, només una revista de paper couché farcida de publireportatges I publicitat institucional, que com que és trimestral, quan va sortir encara no debien saber ni el programa d’avui I per tant arribaré al meu primer Vivaldi net d’idees. Res comparat amb molts seguidors de Savall que esperen sentir músiques de 1714.

  M'agrada

  • Atenent el que diu Catalunya Música de la transmissió que fa avui diu que és una àmplia selecció
   Aquest dijous, 16 d’octubre, a les vuit del vespre, Catalunya Música transmetrà, des del Gran Teatre del Liceu, una àmplia selecció d’extractes de l’òpera Farnace d’Antonio Vivaldi, interpretada per Furio Zanasi, Sara Mingardo i Adriana Fernández, entre d’altres, i Le Concert des Nations, sota la direcció de Jordi Savall. És un concert de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA), que pertany al cicle de concerts del Gran Teatre del Liceu i que té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els comentaris de la transmissió els farà Raimon Colomer.

   M'agrada

   • Joan

    Mhh poc menys de 3hores els 2Cds 2h15 segons la web del liceu… Una mica estrany sí. Però la darrera actualització per ara de la web del liceu parla d’òpera en versió de concert no pas d’àmplia selecció. En fi… País!

    M'agrada

   • Leonor

    ¡Gracias, por partida doble! Llego a tiempo de escuchar algo…Y, desde luego, por esa gran obra-tan poco reconocida en lo que vale-que es “Idomeneo”! ¡Mil gracias y me pongo con Farnace! Y luego, Mozart.
    Qué maravilla, Savall…¡Espero ansiosa el apunte! ¡Un saludo, infernems!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: