IN FERNEM LAND

DON GIOVANNI A MONTECARLO (Schrott-Sampetrean-Ciofi-Yoncheva-Mironov;Grinda-Arrivabeni) vídeo


Avui us porto un Don Giovanni de Mozart representat a Montecarlo el proppassat 22 de març i que compta amb un cast farcit de noms interessants, encapçalats per el protagonisme de Schrott i amb un equip femení excel·lent format per  Patricia Ciofi com a Donna Anna i Sonya Yoncheva (Donna Elvira), mentre que la jove Loriana Castellano com a Zerlina encara ha de madurar una mica per estar a l’alçada de les seves companyes de cast.

Magnífig Adrian Sampetrean com a Leporello i correcte el lleuger i elegant Don Ottavio de Maxim Mironov, que no acaba de resoldre bé alguns aspectes tècnics.  Giacomo Prestia és un sòlid i autoritari Commendatore amb oscil·lacions que denoten el pas dels anys, mentre que el Massetto ens descobreix a un jove cantant, Fernando Javier Rado, que encara ha de solidificar el registre greu però que sense cap mena de dubte farà carrera.

La producció no m’ha interessat gaire, té alguna idea estètica interessant, però l’obra és massa bona per no intentar aprofundir en aspectes que sembla que Jean-Louis Grinda ignora, mentre que la direcció de Paolo Arribaveni manté la tensió dramàtica sense buscar genialitats i sense despertar entusiasme.

No hi ha dubte que el rol de Don Giovanni és potser el que s’adequa millor a les característiques vocals i dramàtiques de Erwin Schrott, un malvat seductor irresistible per a les dames i les platees del teatres, que té al davant a Patricia Ciofi amb la seva característica veu afona, que la soprano italiana sap utilitzar amb elegància i sapiència, sense forçar el registre agut i passant de puntetes per el greu que no té, mentre que Yoncheva atorga al rol de Donna Elvira una sensualitat allunyada de les asprors i ressentiments amb que tantes cantants i directors han vestit aquest rol, fent ostentació d’una veu tan privilegiada com disputada.

Aquí teniu aquesta representació que va tenir lloc en l’ostentosa i alhora “familiar” Sala Garnier de Montecarlo, que reprodueix l’estil de l’òpera parisenca en un teatre que sobrepassa per poc les 500 localitats.

Wolfgang Amadeus Mozart
DON GIOVANNI
llibret de Lorenzo DaPonte

Erwin Schrott (Don Giovanni)
Giacomo Prestia (Il Commendatore)
Patrizia Ciofi (Donna Anna)
Maxim Mironov (Don Ottavio)
Sonya Yoncheva (Donna Elvira)
Adrian Sampetrean (Leporello)
Fernando Javier Rado (Masetto)
Loriana Castellano (Zerlina)

Monte Carlo Philharmonic Orchestra
Choir of the Monte Carlo Opera (director del cor: Stefano Visconti)

Director musical: Paolo Arrivabeni

Director d’escena: Jean-Louis Grinda
Escenografia i vestuari: Rudy Sabounghi
Disseny de llums: Laurent Castaingt

Direcció TV: Stéphan Aubé

Montecarlo 22 de març de 2015

ENLLAÇ vídeo (un únic arxiu)

http://www.mediafire.com/download/1hvfkclzjr44oa4/DonGiovanniMonteCarlo2015.ts

Demà us parlaré del concert que tindrà lloc aquesta tarda al Palau de la Música i que té com a protagonistes a l’Orquestra Camera Musicae i la pianista Judith Jáuregui, que debuta al Palau, sota la direcció de Tomàs Grau en un programa beethovenià, amb el concert per a piano núm 3 i la cinquena simfonia.

 

3 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: