IN FERNEM LAND

SAINT DENIS 2015: EIN DEUTSCHE REQUIEM ( Dasch, Mattei, ONF,Gatti)


Avui tornem a la basílica de Saint Denis per assistir a una nova sessió del seu festival sacra d’enguany amb el monumental  Un Rèquiem alemanys de Brahms amb l’Orchestre National de France, el Choeur de Radio France, Annette Dasch i Peter Mattei, dirigits per Daniele Gatti.

El gran protagonista de la vetllada és el Cor de Ràdio França que signa una bona i equilibrada versió, si bé la direcció de Gatti en alguns moments els obliga a tensar excessivament el dramatisme, posant en perill aquella humanitat que tant caracteritza aquest cèlebre i bellíssim rèquiem.

Després d’un bon inici en el primer moviment, en l’esperat i sempre colpidor segon moviment “Denn alles Fleisch …” jo crec que li manca una mica més d’interiorització i serenor, ja que el cor sembla que es desenquadri més d’una vegada, mentre que en les posteriors i exigents intervencions tot sembla tornar al seu lloc, fins i tot amb el degut lirisme i la imprescindible dolcesa de “Wie lieblich sind deine Wohnungen” o el meravellós i impactant “Denn wir haben hie keine bleibende Statt” acompanyant al baríton.

Peter Mattei m’agrada sense arribar a l’entusiasme, però és que Annette Dasch una vegada més em decep i fins hi tot m’irrita amb la seva deficient tècnica i els seus sons calats. Fa molt temps que em pregunto com és possible que tingui tants contractes. Destrossa el “Ihr habt nun Traurigkeit”, quelcom que sembla impossible, però ella ho aconsegueix.

Gatti acostuma a ser un director que arrisca i s’implica, potser per això és tan discutit. Aquesta vegada ho torna a ser amb una versió potser excessivament vibrant, però imponent, és clar que no sé si a Saint Dennis l’acústica sempre problemàtica de les grans esglésies no fa que el cor i l’orquestra es barregin en una massa sonora amb poca definició. Tanmateix aquest no és el nostre problema ja que la versió per la TV ofereix un so que possiblement no tingui res a veure amb el que es va escoltar el dia 2 de juliol a la bellíssima catedral parisenca, però que s’equilibra, mai reverbera, ni es precipita amb la reverberació típica d’aquests espais.

Aquí ho teniu

Johannes Brahms
EIN DEUTSCHE REQUIEM

Annette Dasch, soprano
Peter Mattei, baríton

Choeur de Radio France
direcció del cor  Sofi Jeannin
Orchestre National de France
Direcció musical Daniele Gatti

Regie :François-René Martin

Saint Denis 2 de juliol de 2015

ENLLAÇ vídeo

https://mega.co.nz/#F!P8UBmZTA!N1_kPp35B9r7Icr8todE9g

Bon diumenge!

5 comments

 1. Retroenllaç: Noticias de julio de 2015 | Beckmesser

 2. Fernando S.T.

  Lo disfruté bastante aunque no tanto como otra versión que nos dejaste hace tiempo con Thielemann.
  Gatti y el coro tienen momentos espléndidos pero en otros me parecieron incluso gritones.
  Dasch no està muy atinada y Mattei cumple mejor su emotivo cometido.
  Siempre gracias por tanta generosidad

  M'agrada

 3. Olga

  Fins avui no l’he pogut escoltar “comme il faut”. M’ha agradat força, si bé estic absolutament d’acord amb tú pel que fa a la soprano. Quina destrossada!!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: