IN FERNEM LAND

EL FUTUR: ARIUNBAATAR GANBAATAR I ELS GUANYADORS DEL CONCURS TXAIKOVSKI 2015


Avui us porto el concert dels guanyadors de la quinzena edició del Concurs Txaikovski que es celebra a Moscou i Sant Petersburg.

Estem davant de 23 joves talents: 5 pianistes, 5 violinistes, 5 violoncel·listes i 7 cantants que al llarg d’una mica més de quatre hores, i acompanyats per l’Orquestra del Mariinski dirigida per Valery Gargiev ens ofereixen 23 interpretacions entusiastes, impetuoses, virtuosístiques, en algun cas veritablement enlluernadores.

No sabem si tots arribaran a ser el que es preveu, potser altres que han guanyat  res en aquesta ocasió enlluernaran més que ells, però el que és molt entusiasmant es veure el nivell, sobretot dels instrumentistes als quals només el manca l’experiència de l’edat que en la majoria d’ocasions acaba donant la maduresa interpretativa que esdevé imprescindible per arribar a ser molt més que una jove promesa.

El concert de la gala és molt distret i variat, ja que es van alternant les disciplines i el nivell és alt. Que al final entre els guanyadors del primer premi s’emporti el guardo al millor en totes les disciplines sigui un baríton de veritat, cantant la bellíssima ària de Ieletski afegeix al concurs una perla especial, ja que el cantant de Mongòlia, Ariunbaatar Ganbaatar té una carrera esplèndida per endavant.

Així va cantar l’ària

Dels cantants tots set són prou interessants però és clar m’ha agradat molt el baríton guanyador, de nom tan complicat i ple de tantes  “a”, ell s’acaba enduent el gran premi de la competició a part de compartir el primer premi amb l’excel·lent mezzosoprano Yulia Matochkina. Però compte amb la sorprenent Antonina Vesenina que tot i endur-se’n “només” el tercer premi canta una reina de la nit amb molta empenta i temperament, lluny dels rossinyols pinyolaires. També el tenor Chuanyue Wang posseeix una veu amb quelcom més que possibilitats. Veurem com evolucionen les carreres de tots ells, perquè concursos, i concursos veritablement importants que marquen les carreres dels guanyadors, n’hi ha cada any i en canvi els guanyadors de tots ells no acaben consolidant en molts casos les carreres que s’intuïen en els fragments interpretats.

El jurat de la part vocal estava format per:  Sarah Billinghurst, John Fisher, Larisa Gergieva, Mikhail Kazakov, Chen-Ye Yuan, Olga Borodina, Eva Wagner-Pasquier, Deborah Voigt, Thomas Quasthoff, Dennis O’Neill, Mikhail Petrenko, Tobias Richter

El jurat del concurs de violí estava format per: Yuri Bashmet, Salvatore Accardo, Liana Isakadze, Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Boris Kuschir, Ilya Kaler, Maxim Fedotov, Vera Tsu Wei Ling, Roman Simovic, Nikolaj Znaider, Mihaela Martin, Victor Tretyakov, Michael Haefliger, James Ehnes.

El jurat del concurs de violoncel estava format per: Alexander Kniazev, Martti Rousi, Sergei Roldugin, Jian Wang, David Geringas, Ivan Monighetti, Lynn Harrell, Myung-Wha Chung, Jan Vogler, Mischa Maisky, Sir Clive Gillinson, Mario Brunello, Wolfgang Bottcher.

El jurat del concurs de piano estava format per: Dmitry Bashkirov, Boris Berezovsky, Michel Beroff, Peter Donohoe, Sergei Dorensky, Martin Engström, Vladimir Feltsman, Klaus Hellwig, Denis Matsuev, Vladimir Ovchinnikov,  Alexander Toradze, Barry Douglas.

Els seguirem…

Jonathan Roozeman
Joseph Haydn
Cello Concerto No. 1 in C Major
1. Moderato

Alexandra Conunova
Wolfgang AMadeus Mozart
Violin Concerto No. 4 in D Major, K. 218
1. Allegro

Antonina Vesenina
Wolfgang Amadeus Mozart
The Magic Flute, K. 620
II: “Der Holle Rache Kocht In Meinen Herzen” (Queen of the Night)

Lukas Geniušas
Frederic Chopin
Études, Op. 10
No. 6 Andante in E flat minor

Haik Kazazyan
Jeam Sibelius
Violin Concerto in D Minor, Op. 47
2. Adagio di molto

Dmitry Grigoriev
Piotr Íllitx Txaikovski
Eugene Onegin, Op. 24
III: “Lyubvi vse vozrasti pokorni” (Grimin)

Mane Galoyan
Charles Gounod
Romeo and Juliet
I, 3: Arietta “Ah! Je veux vivre dans le rêve”

Pablo Ferrández-Castro
Antonin Dvorák
Cello Concerto No. 1 in A Major
3. Rondo. Allegro risoluto

Lucas Debargue
Maurice Ravel
Gaspard de la nuit
Scarbo

Alexander Ramm
Joseph Haydn
Cello Concerto No. 1 in C Major
3. Allegro molto

Clara-Jumi Kang
Wolfgnang Amadeus Mozart
Violin Concerto No. 5 in A Major, K. 219
1. Allegro aperto

Sergey Redkin
Sergei Prokofiev
Piano Concerto No. 2 in G Minor, Op. 16
3. Intermezzo: Allegro moderato

Svetlana Moskalenko
Léo Delibes
Lakmé
Scene and legend

Alexander Buzlov
Piotr Íllitx Txaikovski
Variations on a Rococo Theme, Op. 33

Chuanyue Wang
Georges Bizet
Carmen
II: “La fleur que tu m’avais jetée” (Don José)

Pavel Milyukov
Dmitri Shostàkovitx
Violin Concerto No. 1 in A Minor, Op. 77
2. Scherzo: Allegro

Yulia Matochkina
Hector Berlioz
The Trojans
“Je vais mourir” – “Adieu, fière cité”

Yu-Chien Tseng
Piotr Íllitx Txaikovski
Violin Concerto in D Major, Op. 35
3. Finale : Allegro vivacissimo

Andrei Ionuț Ioniță
Dmitri Shostàkovitx
Cello Concerto No. 1 in E-flat Major, Op. 107
1. Allegretto

Ariunbaatar Ganbaatar
Piotr Íllitx Txaikovski
The Queen of Spades, Op. 68
Yeletsky’s aria 

George Li
Piotr Íllitx Txaikovski
Piano Concerto No. 1 in B-flat Minor, Op. 23
2. Andantino semplice – Prestissimo

Dmitry Masleev
3. Allegro con fuoco

Els premiats són:

PIANO
Sergey Redkin
Lukas Geniušas
Dmitry Masleev
George Li
Lucas Debargue

VIOLÍ
Haik Kazazyan
Alexandra Conunova
Clara-Jumi Kang
Pavel Milyukov
Yu-Chien Tseng

VIOLONCEL
Alexander Buzlov
Jonathan Roozeman
Alexander Ramm
Andrei Ionuț Ioniță
Pablo Ferrández-Castro

CANTANTS
Ariunbaatar Ganbaatar
Mane Galoyan
Svetlana Moskalenko
Yulia Matochkina
Antonina Vesenina
Dmitry Grigoriev
Chuanyue Wang

Mariinsky Orchestra
Director Valery Gergiev
Mariinski 2 Sant Petersburg 5 de juliol de 2015

Si voleu veure el concert, només heu de prémer l’enllaç de Medici i seleccionar al menú de la dreta la peça que voleu escoltar.

http://www.medici.tv/#!/xv-international-tchaikovsky-competition-on-medicitv-second-gala-concert

ENLLAÇ vídeo

https://mega.co.nz/#F!isc1mYxY!rZC1T8puI5ZgLWU9kHlFAw

No hi ha primer premi de violí i en canvi hi ha dos primer premis vocals, ja sabeu com va això dels concursos, en qualsevol cas el segon premi de violí Yu-Chien Tseng m’ha semblat esplèndid. En el vídeo no hi ha la intervenció de la violinista Alexandra Conunova que comparteix el tercer premi amb Haik Kazazyan i Pavel Milyukov.

 

8 comments

 1. Kàtia

  Es molt aviat al matí,no dormir per no dormir m,’hi poso ràpidament i escoltarè música que segur em despertarà del tot.
  Gràcies,Joaquim,disfrutar de la música aviadet i sensa ningú que corri per casa es un privilegi.

  M'agrada

 2. Fernando S.T.

  Los concursos son una oportunidad pero también pueden ser una losa.
  Ganar un concurso te abre puertas, a veces tantas que acaban errando el camino, con mucha formación pero con poca experiencia es fácil caer en tentaciones que echan por la deriva muchos sueños y esfuerzos. Un artista en manos de un agente ávido de negocio puede ser letal.
  Este barítono me ha gustado mucho, los demàs me gustarán seguro,

  M'agrada

  • De fet hi ha molts concursos i molts guanyadors, i el star system és bastant inamovible, senyal de que un concurs només ens mostra el nivell d’un jove en aquell moment, no és mai el final de, és tot just l’inici d’una carrera plegada de obstacles i sobretot d’una formació continua que molts obliden una vegada han guanyat i creuen que el món caurà als seus peus.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: