IN FERNEM LAND

PROMS 2015: LA WEDO I DANIEL BARENBOIM, UNA NOVA LLIÇÓ


La WEDO (West–Eastern Divan Orchestra) i Daniel Barenboim van tornar als PROMS i van triomfar, és difícil que això no acabi succeint sempre malgrat que de ben segur hi ha orquestres molt millors que aquest projecte musical i humanitari, tossut i entusiasmant que el compromès mestre Barenboim manté contracorrent portant-lo a les millors sales de concert per donar-nos l’enèsima lliçó.

Enguany el programa ha estat llarg, generós i amb la inclusió del sempre esperat i rarament programat Triple concert de Beethoven que va comptar amb Barenboim a la dircceió i al piano i amb els dos joves solistes: el violoncel·lista austríac d’ascendència persa, Kian Soltani  i el violinista israelià Guy Braunstein.

Quan durant aquest estiu ha estat noticia els boicots finalment avortats dels concerts a Benicàssim de Matisyahu han omplert pàgines de diaris i xares socials farcint de declaracions majoritàriament lamentables, Barenboim i la West–Eastern Divan Orchestra ens tornen a donar una lliçó que malgrat la insistència sembla que no interessa escoltar, i el seu projecte és possible i guanyador.

Us el deixo per gaudir de la música, però també per refregar una vegada més i amb la mateixa tossuderia del mestre Barenboim, a tots els que s’atrinxeren amb la seva única veritat, que tot és possible si es vol que sigui possible.

Arnold Schoenberg 1874–1951
Simfonia de cambra núm 1, Op 9

Ludwig van Beethoven 1770–1827
Triple concert per a violí, violoncel i piano

Piotr Ílitx Txaikovski 1840–1893
Simfonia núm 4

Jan Sibelius 1865–1957
Vals trist, Op 44.1

Propines

Mikhail Ivanovitx Glinka 1804–1857
Ruslan i Lyudmila Obertura

José Carli
El Firulete

West–Eastern Divan Orchestra
Daniel Barenboim piano i director

Kian Soltani violoncel
Guy Braunstein violí

RAH, Londres 18 d’agost de 2015

Aquí teniu els enllaços que us permetran veure el concert i si us agrada, també guardar-lo.

Enllaç a la pàgina dels PROMS, amb el vídeo del concert

http://www.bbc.co.uk/events/er6j5v#b066d735

Però si voleu tenir la lliçó al vostre ordinador, premeu AQUÍ

4 comments

 1. josep olive

  Aquesta orquestra i el seu fundador-director donen llum i fan justicia a la frase: “Fets, no paraules!” Aquí si, aquí aquesta afirmació té tot el sentit d’aquest mon.

  M'agrada

 2. Josep R. Noy

  Tu ho has dit Joaquim: una lliçó, una magnífica lliçó.De que si es vol, aquest és el secret, tots els conflictes son resolubles. SI ES VOL!. Però mai si no es vol: només que una part no vulgui ja res és possible, o com a mínim tan dificil que resulta possible però amb mancances, mutilat.Esperem quer quan aquest geni de la música que és Barenboim desapareixi, altres segueixin la seva filosofia, tan musical com humana.

  M'agrada

  • Si Josep, si les dues parts volen, ara ho has dit i en aquest cas ara per ara sembla que no volen, per això aquest tossut i obstinat projecte és més gran i valuós i una lliçó.

   M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: