IN FERNEM LAND

TRIANT UN NABUCCO: “Dio di giuda!”


Verdi-Nabucco-Libreto-Ricordi-1923

La primera tria de la temporada la faig just un mes abans que s’inauguri la temporada d’òpera del Gran Teatre del Liceu amb el Nabucco de Verdi, per això m’ha semblat oportú centrar-me en el personatge protagonista, que com bé sabeu és un baríton, una de les veus més estimades pel compositor i per a la que va escriure grandioses i inspirades àries i escenes.

Per tant per encetar aquesta temporada he escollit l’ària que canta Nabucco en el quart acte, de l’òpera, “Dio di Giuda”, sense la cabaletta, de la que he triat 10 versions, crec que quasi totes magnífiques, per tal del que us aneu ambientant amb aquest primer títol de la temporada.

Dio di giuda 1

Dio di giuda 2

Dio di giuda 3

Dio di giuda 4

Dio di giuda 5

Dio di giuda 6

Dio di giuda 7

Dio di giuda 8

Dio di giuda 9

Dio di giuda 10

Teniu tota una setmana per escoltar les 10 versions i triar-ne 3, les que més us agradin, aquí ja sabeu que no es tracta d’endevinar res, no sabeu qui són els cantants perquè no vull que els noms coneguts us condicionin a l’hora de triar. Es tracta per tant d’escollir aquelles tres que més us hagin agradat, a cegues. Els noms els coneixereu, si no heu reconegut abans a la majoria, que és el més probable, el dilluns vinent (14 de setembre)  quan us digui quina és la versió més triada i qui s’amaga al darrere de cadascuna de les 10 versions.

Per triar ja sabeu que heu de prémer les tres versions que us hagin agradat més i després marcar vote

Com veníem fent darrerament, no sabreu com va la tria per tal de que els vots no condicionin l’opinió de ningú.

Agrairia que en els comentaris no digueu noms ni deixeu yotubes de versions d’aquesta ària,, ja en l’apunt del proper dilluns podreu dir i posar tot el que us sembli,

Preparant l’apunt he pogut apreciar que fins no fa gaires anys anàvem ben servits de barítons, he escoltat moltes versions i finalment m’he quedat aquestes 10, haguessin pogut ser unes altres 10 i de ben segur, quasi totes també haguessin estat magnífiques, però totes io quasi del passat, perquè ara costa trobar les veus i sobretot l’estil de cant musical i acurat, perquè ja hio veureu o millor dit, escoltareu, que entre aquests 10 hi ha qui ho fa meravellosament bé, espero que ho gaudiu.

24 comments

 1. Gran aria baritonal que espero escuchar con atención en sus 10 versiones colocadas por Joaquim
  Espero que no falte uno de los más insignes Nabucco y que estuvo soberbio en en el Liceu 1970 : el gran Cornell MacNeil
  Por otra parte y ante esos próximos Nabuccos liceisticos , temo sinceramente a priori por la prestación que pueda ofrecer Ambroggio Maestri, al que no veo como un verdiano de la primera época del maestro de Busetto; espero equivocarme, pero a priori no me convence D. Ambroggio

  M'agrada

 2. Jo seré fidel i no diré cap nom. D’altra banda segurament que no l’endevinaria. Per ser que Nabucco no és de les meves òperes predilectes, el que he escoltat ara em farà canviar de pensament. Voluble que és una.

  M'agrada

 3. Grandes versiones o hasta diría algunas magistrales, de algunos grandes barítonos históricos.
  Pueden votarse varias de ellas y con tres solo, nos podemos quedar cortos. Excepcional la versión antiquisíma del nº 9 al que he votado por supuesto, junto a dos más
  Gracias Joaquim.! Esta vez he disfrutado como un enano.

  M'agrada

 4. Kàtia

  Yatà!! Tot escoltat,disfrutant i amb un lio perquè no sabia qui escollir.
  M’ho he passat molt bé.La corda de baríton es la que més m’agrada però com soc toxo sovint els confong amb els baixos.

  M'agrada

 5. Olga

  Magnifiques versions! Llàstima no poder-ne votar més de 3 :). He cregut reconèixer el de “casa nostra”… i m’ha agradat molt, però n’he trobat que m’han agradat més… Gràcies per fer-nos arribar tot això, Joaquim!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: