IN FERNEM LAND

EL VOI QUE SAPETE MÉS TRIAT ÉS EL DE VICTORIA DE LOS ÁNGELES


victoria-de-los-angeles

Aquesta ha estat una tria molt participada, quelcom que m’agrada molt. Hi han hagut 274 tries, el que suposa una participació, si tothom hagués triat les 4 opcions possibles, 68,5 participants.

Entre totes les opcions la 12 ha estat la més repetida amb 48 tries i la intèrpret que hi havia al darrera era Victoria de los Ángeles, curiosament i feliçment la setmana que ha començat el LIFE Victoria 2016. La versió és deliciosa i malgrat que la gran soprano catalana no la va cantar mai en escena, ho hagués pogut fer perfectament perquè la seva veu i la seva sensibilitat la feia suficientment versàtil per interpretar La Comtessa, Susanna i aquest Cherubino que us ha agradat a tants, també en a mi que la vaig triar per formar part de la dotzena estel·lar, tot i que jo no he participat en aquesta tria final ja que només és vostra.

La versió és aquesta:

Al seu darrere hi ha hagut una bona pugna entre la versió 4 i la 2, mentre que totes les altres ja van quedar a una distància considerable des del primer moment.

voi-che-sapete-ifl-page-001

 

Estic segur que molts vareu reconèixer a moltes de les cantants de la tria, no sé si això va ser un condicionant o no, però jo sempre insisteixo que l’exercici es tracta de trair les que més us agradin, no per el nom que hi ha al darrera sinó per com ho canten encara que com ha estat en aquesta ocasió la cantant guanyadora no fes mai aquest rol en escena.

Aquí teniu a la resta i si premeu amb el ratolí a sobre dels noms podreu veure el vídeo que va servir de banda sonora per fer la tria.

 

versió tries % intèrpret
VOI CHE SAPETE 12 48 18% Victoria de los Ángeles
VOI CHE SAPETE 4 42 15% Cecilia Bartoli
VOI CHE SAPETE 2 39 14% Teresa Berganza
VOI CHE SAPETE 3 25 9% Elina Garanca
VOI CHE SAPETE 1 21 8% Julia Lezhneva
VOI CHE SAPETE 8 19 7% Tatiana Troyanos
VOI CHE SAPETE 9 19 7% Brigitte Fassbaender
VOI CHE SAPETE 11 16 6% Conxita Supervia
VOI CHE SAPETE 5 15 5% Elisabeth Schwarzkopf
VOI CHE SAPETE 6 13 5% Susan Graham
VOI CHE SAPETE 10 10 4% Edith Mathis
VOI CHE SAPETE 7 7 3% Elisabeth Kulman

Que consti que això no és una estirada d’orelles a ningú, però ja he dit en altres ocasions que és millor no parlar de qui heu triat fins que es publiquin els resultats ja que molts teniu influències en positiu i potser també poden ser en negatiu sobre molts dels habituals.

Gràcies a tots per participar i per comentar.

Us espero el mes vinent, triarem una Elektra, una tasca apassionant.

34 comments

  • Pepa MG

   al leer los comentarios despues de votar, ví que habia elegido lo mismo que tú, 2,4,8,12!!! (por orden de numeración com diria Colbran). No puedo elaborar las razones, simplemente son las que mas me gustaron… y a Victoria de los Angeles no la he oido ni siquiera en disco!!!

   Liked by 1 person

  • No hi ha res a perdonar, sempre és millor no pronunciar-se per no influenciar. Si en En Pau, en Pere i en Berenguera han triat aquella o l’altra deu ser que són molt bons i això no va d’aquest pal, com diuen molts. El que seria bo és deixar-se endur per les pròpies experiències i si la versió que Berenguera ha deixat tan bé no t’agrada, no passa res. La que compta és la teva tria.

   Liked by 1 person

 1. gloria aparicio

  Tenia molt clar que la nostra Victòria sería la més escollida, és una delícia com la interpreta… les dos seguents també les he escollit, però, m’ha fallat la quarta doncs jo havia escollit la nº 11 , Conxita Supervia que fa una interpretació per mi molt bonica i personal, encara que la veu que s’escolta en la antiga gravació , no li fa gaire favor…. com sempre en Joaquim no ens ho possa gens fàcil, quasi bé totes son de reclinatori…….grácies Joaquim.

  M'agrada

 2. colbran

  Mi selección fue: 1, 2, 11 y 12, por orden numérico. Las cuatro para mí son magistrales, pero mis preferidas son Teresa Berganza (2) y Conxita Supervía (11), cuyos éxitos de ambas en escena con el rol de Cherubino figuran en todos los escritos al respecto. Victoria de los Angeles está deliciosa, pero no creo que escénicamente “diera” el papel. Y Julia Lezhneva está por ver si lo llegará a interpretar; su rostro y figura infantíl podrían favorecerla.

  Mi enhorabuena a la gran Victoria!!!

  No me parece lógico el segundo lugar para Cecilia Bartoli, mezzosoprano que adoro, pero que no me convence en este aria. No obstante el resultado es el que es. He coincidido con la mayoría en el primero y cuarto puestos.

  M'agrada

 3. Grazie Joaquim,
  mi spiace di aver lasciato commenti prima della fine della votazione. I nomi non mi fanno cambiare il giudizio. Riferito al mio primo post, per me Cherubino sono: Teresa Berganza ( che qui non ho riconosciuto ) , Fiorenza Cossotto ( edizione EMI Giulini ) e su tutte sempre la grande Elisabeth Scumann,
  Grazie per l’ospitalità.
  giorgio

  M'agrada

 4. Leonor

  ¡Ay, que mi Teresona no ha vencido! Pero ha ganado mi Victoria de los Ángeles, lo que me alegra mucho; junto a ellas, mis votos fueron a Troyanos y a excelsa Supervía. Acepto el tirón, algo se me escapó.
  ¡Buen comienzo pues del “Life Victoria!
  Ah, he aquí mi Cherubino (ya sé que no hace falta, ya). Otro homenaje a la gran Pilar Lorengar, con su debut, en Aix.

  Liked by 1 person

 5. Guillem R

  Vaig votar massa de pressa, ja que ara m’adono que no vaig escoltar la 12 . L’hauria reconegut i votat. Victòria és inconfusible i sempre exquisida. Llavors vaig votar en primer lloc a Teresa Berganza perquè és la meva preferida en aquest rol. No sé explicar-ho però Teresa i Victòria em fan venir un somriure a la cara cada cop que les escolto. Després a Cecilia Bartoli que curiosament m’agrada més a Mozart que a Rossini. Tercera, Tatiana Troyanos la veu de la qual em sona a vellut i finalment a Brigitte Fasbaender sense reconèixer-la. Jo també vaig trobar a faltar Frederica von Stade que amb Teresina són per mi els Cherubinos més estimats.

  M'agrada

 6. La Victoria és indiscutiblement la meva soprano no wagneriana (ja ens entenem) preferida, i no només per la seva simplicitat, elegància, etcètera, sinó perquè ens retorna als elements més essencials del cant. Els humans no vam començar a cantar per fer coloratures o expressar pulsions tràgiques, ho vam fer per il·luminar el món, per fer-lo més bell i més alegre, i en això em sembla la millor.

  M'agrada

  • D’acord, però quan es demana més al cantants, sigui Wagner, Rossini o Berg, cal que els cantants també sàpiguen dir i transmetre amb una vocalitat potser menys natural. Quan Victoria excel·leix en la cançó francesa o el lied és una cosa extraordinària, també quan canta segons quins rols operístics, tot i que en òpera jo trobo que hi ha altres cantants que la igualen o superen

   M'agrada

 7. La meva preferida de la tria va ser (sense reconèixer-la en aquell moment) la Victòria, doncs em va semblar la més excelsa, després la Berganza i la Garanca (totes dues em semblen magnífiques, no sabria quina posar 2ª i 3ª) i en quart lloc vaig votar a la Tatiana Troyanos que no la coneixia , però em va agradar molt. Gran tria,gràcies Joaquim.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: