IN FERNEM LAND

LA DARRERA TRIA DE LA TEMPORADA: 12 “CONDOTTA ELL’ERA IN CEPPI”


Amb la darrera òpera de la temporada 2016/2017 al Gran Teatre del Liceu, Il Trovatore, també arriba la darrera tria de la temporada a IFL, potser a l’agost en tindrem una altra però que no serà operística.

Com que la cosa sempre acostuma a anar de sopranos i tenors, i a Il Trovatore el més fàcil per organitzar un bon “serau” amb una “Pira” que de ben segur ocasionaria una febrada tenoril de caire sideral, però he pensat que el millor seria dedicar la darrera tria a les mezzosopranos o contralts, ja que el rol d’Azucena és per a mi el més valuós d’una òpera que vocalment ja és molt valuosa.

He evitat el popular “Stride la vampa” i he anat a buscat el poderós “Condotta ell’era in ceppi” una ària que inicia el gran duo d’Azucena i Manrico al segon acte, on la cantant ha de mostrar les capacitats expressives,i dramàtiques, alhora que una poderosa extensió de registre, tot i que el rol és més idoni per a una contralt o mezzosoprano dramàtica.

Extrems: Tessitura:
La3 – La#/Sib5 Mi4 – Fa5

N’he triat 12, per tant vosaltres en podeu escollir-ne 4. Teniu temps fins la mitjanit del diumenge 16 de juliol.

Ja sabeu que no hi ha la possibilitat de comentar i insisteixo que el més interessant és triar les que més us agradin no les que reconegueu.

Aquestes són les 12 “condotta’s”

Condotta 1

Condotta 2

Condotta 3

Condotta 4

Condotta 5

Condotta 6

Condotta 7

Condotta 8

Condotta 9

Condotta 10

Condotta 11

Condotta 12

I ara que suposo que ja heu escoltat vàries vegades les 12 versions ja podeu marcar les 4 que més us hagi agradat i prémer l’habitual VOTE

Espero que la gaudiu tant com jo preparant-la

A %d bloguers els agrada això: