IN FERNEM LAND

Thielemann dirigeix la 3ª de Mahler amb la Staatskapelle de Dresden i Elīna Garanča


Sensacional interpretació de la 3ª simfonia de Gustav Mahler la que va oferir abans d’ahir el director Christian Thielemann al capdavant de la Sächsische Staatskapelle Dresden, el Kinderchor i Damen des Sächsischen Staatsopernchores Dresdender, amb la luxosa participació de la mezzosoprano Elīna Garanča.

Potser a estones pot recordar més a Strauss que no pas Mahler, però us garanteixo que la seva audició colpeix i trasbalsa l’ànima, que és el que el compositor sense cap mena de dubte pretenia i si al costat de l’esplendorosa rotunditat, finesa i contundent elegància de la Staatskapelle i afegim l’extraordinària sensibilitat i expressivitat de la direcció, amb una intervenció de Garanča que trasbalsa per la bellesa i la sensibilitat d’un fraseig elegantíssim i una intensitat colpidora, estic convençut que quan acabeu l’audició romandreu, com el públic de la Semperoper, durant uns llargs segons absorts i després de mica en mica us arribarà  l’entusiasme.

Thielemann no ha sovintejat gaire Mahler i després d’aquesta magnífica audició no ho acabo d’entendre, perquè m’ha agradat tant com quan m’embadaleix amb Wagner, Brukner o Strauss.

Gustav Mahler
Simfonia núm. 3 en Re menor

 1. Kräftig entschieden (Vigorós i decisiu)
 2. Tempo di Menuetto (Tempo de
 3. Comodo (Scherzando) (Comfortable, igual que un scherzo)
 4. Sehr langsam–Misterioso (Molt lent, Misteriós)
 5. Lustig im Tempo und keck im Ausdruck (Divertit en tempo i descarat en expressió)
 6. Langsam–Ruhevoll–Empfunden (Lent, tranquil, sentit)

Elīna Garanča, Mezzosoprano
Damen des Sächsischen Staatsopernchores Dresden
Kinderchor der Sächsischen Staatsoper Dresden
Sächsische Staatskapelle Dresden
Director: Christian Thielemann

Semperoper, Dresden 27 de febrer de 2018

 

18 comments

 1. jordifosal

  Els he vist més espavilats, cony!
  Ho teniu tot per entrar, la pàgina i la clau de pas, qué més voleu, que us ho donin mastegat? Jo no sé com en Joaquim té tanta paciència perquè no costà res ser més discrets.
  Jo ja ho estic gaudint

  M'agrada

 2. Joan Janer Vidal

  Hola Jordi, lamento no ser tan espavilat com dius, però he possat la clau com sempre i no em surt el que espero i el que t’ha sortit a tu per el que es veu, o sento però no has estat encertat, personalment no soc cap fenomen pero fins aquí puc seguir-ho, no fa pas massa vaig haver de cambiar a tres navegadors difarents, pot ser tú tens mes sort. Et garanteixo que m’agradería força gaudir-ho com tú, espero que pugui fer-ho.
  Joan

  M'agrada

 3. toni

  Moltes gràcies Joaquim. Una joia de 3ª de G. Mahler, amb el ” pero ” de que el Lagsam-Ruhevoll-Empfunden, no li te el tempo prou ajustat com el seu nom indica el Sr. Thielemann, al meu parer, com els grans directors mahlerians del passat, o fins i tot el Sr. Nelsons recentment, que sembli que el ” Lent-Tranquil-Sentit ” pari el temps, amb la maravillosa música del genial G. Mahler . Com sempre, extraordinaria la Staatskapelle Dresden en un repertori poc habitual dels músics saxons.

  M'agrada

 4. Marta Bach

  Jo també he tingut problemes utilitzant el buscador Mozilla, però llavors he obert amb el Google Chrome el mail per descarregar el material del dia anterior (el del Wolf), i allà ja he obert el link corresponent a Malher, que és el primer de la llista. Aqui teniu un truc per tots els que teniu problemes…jo ja l´estic escoltant…i més paciencia que a vegades l´informàtica és tot un misteri! Gràcies Joaquim.

  M'agrada

 5. Jordi Estall

  No enteneu res i com diu Colbran, la imprudencia ens farà perdre “bous i esquelles”. No mes cal donar gracies al Joaquim per recomanar-nos escoltar aquest Mahler. Gracies

  M'agrada

 6. PasKui

  El error está en el link proporcionado. Existe una indeseable separación entre “mate” y “rial”, si lo hacéis desaparecer y juntáis la palabra “material” podréis acceder a la página. Un saludo, por cierto de nada vale insultar si no puedes solucionar el problema jordifosal

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: