IN FERNEM LAND

PETER MATTEI I LARS DAVID NILSSON INTERPRETEN EL WINTERREISE DE SCHUBERT


Lars David Nilsson i Peter Mattei

El baríton suec Peter Mattei al costat del pianista de la mateixa nacionalitat, Lars David Nilsson van gravar un Winterreise per a la televisió que s’inicia amb un viatge en cotxe per l’hivern sever del seu país i on ambdós artistes deuen parlar sobre l’obra i el compositor, però el suec no és el meu fort i a banda de l’atracció gèlida dels paisatges monocromàticament  impol·luts, no em vaig assabentar de res.

Ara bé una vegada comença l’altre viatge d’hivern, el de Schubert, aleshores tot pren una calidesa i una intensitat notable, perquè la versió que ofereixen els dos artistes és de veritable relleu i paga la pena que tots els que teniu en el lied un dels bastions on aferrar-se davant els habituals desencisos operístics, us atureu davant  aquesta intensa interpretació, que en la veu ideal de Mattei i l’imprescindible aliança amb l’excel·lent acompanyament pianístic de Nilsson, experimentareu les intenses emocions que un bon liderabend deixa sempre en els seus fidels i entusiastes seguidors.

Mattei interpreta amb vehement fraseig i varietat expressiva, l’àmplia experiència vital  fins el demolidor final, amb una veu bella i segura, de registre generós i recursos dramàtics extravertits i teatrals. No és una versió intimista, es vital i colpidora, tràgica diria jo, que no defuig les mitges veus, els pianos i l’imprescindible xiuxiueig, però que també clama i es desespera en un viatge a la solitud definitiva.

Nilsson crea tot l’embolcall que fa innecessària i sobrera tota escenografia i atrezzo.

Excel·lent!, no cal més.

Franz Schubert
WINTERREISE

Peter Mattei, baríton
Lars David Nilsson, piano

2018

Per gaudir-ho premeu l’enllaç

4 comments

  1. JordiP

    El lied no m’apassiona gaire, però quan el comentari és tan concís i contundent, no haig de deixar passar l’oportunitat d’anar-me endinsant en aquest món desconegut per a mi.

    M'agrada

  2. Jordi Tarragona

    Moltes gràcies! Sempre m’ha agradat molt el Peter Mattei i el Winterreise ja no cal ni dir-ho…Ja podrien prendre exemple els nostres mitjans i programar per televisió algun programa com aquest…Salutacions!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: