IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE THE ENCHANTED ISLAND AL MET (Daniels-de Niese-DiDonato-Pisaroni-Domingo;Christie-McDermott)


The Enchanted Island MET 2012. Producció de Phelim McDermott

The Enchanted Island MET 2012. Producció de Phelim McDermott
– Plácido Domingo (Neptu) Fotografia © Beth Bergman 2012

El 21 de gener vam assistir al cinemes, a la transmissió en directa d’un invent operístic, un pasticcio musical, terme que operísticament parlant es tracta d’una òpera feta a base de números provinents d’altres òperes d’un mateix compositor, amb un argument nou.

La idea del Metropolitan Opera House de New York es va titular The Enchanted Island, i difereix una mica del pasticcó tradicional ja que agafa dues obres: La Tempesta i El Somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare, i fragments operístics de George Frideric Handel, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, André Campra, Jean-Marie Leclair, Henry Purcell, Jean-Féry Rebel i Giovanni Battista Ferrandini, composats per algunes de les més cèlebres òperes, van fer un gran festa barroca, que la van farcir de noms estel·lars del panorama operístic actual, és a dir:

Metropolitan Opera House 21 de gener de 2012

THE ENCHANTED ISLAND una fantasia barroca en dos actes
Idea i dramaturgia de Jeremy Sams
Inspirada en la The Tempest i A Midsummer Night’s Dream de William Shakespeare
Música de George Frideric Handel, Antonio Vivaldi, Jean-Philippe Rameau, André Campra, Jean-Marie Leclair,
Henry Purcell, Jean-Féry Rebel i Giovanni Battista Ferrandini

Prospero………………David Daniels
Ariel…………………….Danielle de Niese
Sycorax………………..Joyce DiDonato
Caliban………………..Luca Pisaroni
Miranda……………….Lisette Oropesa
Helena……………..….Layla Claire
Hermia…………….….Elizabeth DeShong
Demetrius………..….Paul Appleby
Lysander……………..Elliot Madore
Ferdinand………..…Anthony Roth
Costanzo Quartet…Ashley Emerson, Monica Yunus, Philippe Castagner, Tyler Simpson
Neptune……………..Plácido Domingo
Continuo:
Bradley Brookshire, clavicembal
David Heiss, cello
Director musical……………William Christie
Director escènic……..……..Phelim McDermott
Ajudant de direcció…….…Julian Crouch
Escenografia…………………Julian Crouch
Vestuari……………………….Kevin Pollard
Dissenys de llums……..….Brian MacDevitt
Coreografia………………….Graciela Daniele
TV Director……………….…Barbara Willis Sweete

Si voleu recuperar l’apunt del 22 de gener, tan sols heu de prémer:

Ara jo us proposo el vídeo d’aquella representació. Carregeu-vos de paciència ja que es tracta de 17 enllaços bastant pesants, però la qualitat de so i visió és més que òptima, i un cop ajuntats tots ells amb el tradicional hjsplit, podreu veure les entrevistes que també es van fer durant aquella representació.

La transmissió no porta subtítols, és de la televisió nord-americana i l’òpera és en anglès.

Repassant els comentaris que es van fer a l’apunt, alguns de vosaltres que no vareu poder veure l’espectacle, ara podreu opinar al respecte i a tots aquells que us va entusiasmar, podreu tornar-hi. A aquells que miràvem el rellotge massa sovint, potser dosificant la visió en fragments, ho acabarem acceptant com un gran concert amb decorats i vestuari. En definitiva, espero un impossible, acontentar a tothom.

Us deixo uns fragments de l’òpera, amb Joyce DiDonato

David Daniels:

Danielle de Niese:

ENLLAÇ (un únic arxiu gran)

http://www.mediafire.com/watch/n3289kx6b7nvzgc/TEIMET2012.avi

Paciència i un cop baixat, bon profit!

10 comments

 1. Xavier C.

  Aquí els de la banda dels entusiastes. Pregunta abans de donar al botonet de descarregar: tens previst regalar-nos algun/s altre/s enllaç/os en els propers vuit o deu dies? Perquè al ritme que em descarrega, fins completar els disset enllaços 😕 … més paciència que el Sant Job! A tot això, i ja que hem entrat en religió, no me desampares ni de noche ni de dia; no me dejes solo por las mañanas, que me perdería 🙂 .

  M'agrada

  • Motius aliens a IFL han endarrerit la publicació d’aquest apunt, ho lamento.
   En els propers dies, si no és que ve quelcom impossible de retenir, podreu anar baixant la paciència deguda, ara, pensa que hi ha qui encara escolta Sieglindes i que el concurs de juny està al caure, o sigui que la distracció està garantida.

   M'agrada

  • Josep Olivé

   Amb el permís de Joaquim un comentari una mica “lleuger”…jeje… Doncs que avui estava a les 6 del mati a l’aeroport tot esperan la sortida de l’avió i m’he dit…” a que li foto la pole al Xavier avui!…”..”…li foto?…” “…no li foto?…”…i aixi una estoneta i amb els dubtes ha pasat el temps i he hagut d’embarcar…però mira que estava dispossat eh!…i després va i constato que avui estava clar que la pole no estava predestinada per a tu! Bé, perdoneu, els altres lectors aquesta petita llicencia extra-musical però super-amical!
   🙂 🙂 🙂

   M'agrada

 2. Josep Olivé

  En llegir l’encapçalament m’he preguntat que què era això de “The enchanted…” I no et pensis, he estat uns bons segons cavil.lant si això ho havia vist jo alguna vegada. Fins que he sortit del “buit” i poc a poc he anat recordant. Serà bo repasar-la, perque prefereixo pensar que no em va quedar ben gravada a la memòria (el dia dels Yelmo) per falta d’entusiasme… 🙂

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: