IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE DIE ZAUBERFLÖTE A BADEN-BADEN (Breslik-Royal-Durlovski-Ivashchenko-Nagy;Rattle-Carsen)


Annick Massis (Erste Dame).Magdalena Kozena. (Zweite Dame). Nathalie Stutzmann (Dritte Dame) i Pavol Breslik (Tamino) a Die Zauberflöte a Baden-Baden, producció de Robert Carsen. Foto: © Andrea Kremper

Avui us porto el motiu per el qual Christian Thielemann i la Staastkapelle de Dresden van triomfar al Festival de Pasqua a Salzburg, ja que com us vaig informar la Berliner Philharmoniker i el seu director Sir Simon Rattle es van estimar més anar al Festival de Baden-Baden, que romandre en el que fins aquest any era el seu Festival.

El resultat de l’operació va resultat un clamorós èxit per Thielemann, com ja heu comprovat tots aquells que heu baixat el Parsifal que us vaig deixar i ara, amb l’apunt d’avui, tindreu l’oportunitat de comprovar si Sir Rimon Rattle i la Berliner van justificar amb la nova producció de Die Zauberflöte, deguda al genial Robert Carsen,  la polèmica decisió de canviar el seu Salzburg (presents des de 1967 quan Karajan va crear per a ells el Festival) per el econòmicament generós Festival de Baden-Baden.

A la localitat alemanya volen endur-se’n també l’ostentós i mític luxe del cèlebres anys del  festival salzburguès i per  l’ocasió han reunit un equip vocal que voreja l’excel·lència i per tal de que la cirereta del pastís fos de somni, han reunit a Massis, Kozena i Stutzmann per les tres dames i al venerable José van Dam per l’episòdic (tampoc està per gaires alegries més) Orador.

Simon Kermes estava prevista com a Reina de la nit, però per causa d’una malaltia de la sempre polèmica soprano, va haver de ser substituïda per Ana Durlovski, i a mi no m’ha semblat a l’alçada de la resta, ja m’ho direu vosaltres que us ha semblat.

La Berliner Philharmoniker amb 40 musics, i quins musics!, sona esplèndida i la producció la intueixo màgica.

Crec que paga la pena

Die Zauberflöte a Baden-Baden 2013, producció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Die Zauberflöte a Baden-Baden 2013, producció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Us deixo tres tasts

El Sarastro de Dimitry Ivashchenko:

La Pamina de Kate Royal

El Papageno de Michael Nagy

Pavol Breslik (Tamino) a Die Zauberflöte al Festival de Baden-Baden, produció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Pavol Breslik (Tamino) a Die Zauberflöte al Festival de Baden-Baden, produció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Ara el Tamino de Pavol Breslik

I finalment La reina de la Nit de Ana Durlovski

Ana Durlovski (Koenigin der Nacht) a Die Zauberflöte a Baden-Baden 2013, producció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Ana Durlovski (Koenigin der Nacht) a Die Zauberflöte a Baden-Baden 2013, producció de Robert Carsen Foto: © Andrea Kremper

Wolfgang Amadeus Mozart
DIE ZAUBERFLÖTE 

Pavol Breslik (Tamino)
Kate Royal (Pamina)
Ana Durlovski (Koenigin der Nacht)
Dimitry Ivashchenko (Sarastro)
Michael Nagy (Papageno)
Chen Reiss (Papagena)
Annick Massis (Erste Dame)
Magdalena Kožená (Zweite Dame)
Nathalie Stutzmann (Dritte Dame)
José van Dam (Sprecher)
James Elliott (Monostatos)
Aurelius Saengerknaben Calw (Drei Knaben)
 
Berliner Philharmoniker
Director musical: Sir Simon Rattle
Director escènic: Robert Carsen

Festspielhaus Baden-Baden 01/04/2013

ENLLAÇOS VÍDEO

Atenció, quan tingueu baixats els tres enllaços, heu de descomprimir el primer i automàticament es descomprimiran tots tres en una única carpeta amb l’arxiu de vídeo.

http://rapidshare.com/files/2255567166/Zauberflote_BB_Rattle_010413.part1.rar

http://rapidshare.com/files/2767442238/Zauberflote_BB_Rattle_010413.part2.rar

http://rapidshare.com/files/3485581537/Zauberflote_BB_Rattle_010413.part3.rar

ENLLAÇOS ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/files/1783347399/01%20Zauberflote_BB_Rattle_010413_1.mp3

http://rapidshare.com/files/2942550937/02%20Zauberflote_BB_Rattle_010413_2.mp3

Espero que us agradi

29 comments

 1. Jordi

  M’agraden molt les fotografies de la producció.
  M’agrada molt l’orquestra.
  M’agrada la direcció de Rattle dels fragments escoltats.
  M’agraden molt Pappageno i Tamino.
  M’agrada Pamina i Sarastro
  No m’agrada gaire la reina de la nit.
  Espero la resta, sobretot la producció.
  Un cop més sorprenent la rapidesa, puntualitat i actualitat de l’apunt.

  M'agrada

 2. dandini

  Una musica maravellosa al servei d’una història tant impossible com ruca.(no puc amb ella).
  Els cantants m’han semblat tant bons com adeqüats i el so de l’orquestra maravellós sota la direcció d’un inspiradíssim Simon Rattle.
  Fa temps que li segueixo la pista a l’Ana Durlovski(1978) i la trobo una cantant molt interessant com vaig comentar al blog amic fa tres dies
  http://gtltornt.wordpress.com/2013/03/30/durlovski-canta-mozart/#comments
  .

  La seva Amina de Stuttgart li ha suposat ser guardonada com la cantant revelació de l’any 2012 segons la revista Opernvelt.La producció d’aquesta Sonnambula(que ha tingut un èxit de públic enorme) corre a carrec de Jossi Wieler i Sergio Morabito i está nominada als Opera awards 2013.Qui ho havia de dir, recordo un comentari d’un important regista que deia que amb La Sonnambula no es podia fer res…
  Aquí la teniu

  M'agrada

  • Quin parell. Sou com gat i gos 🙂 Avui ja veig que serà la Durlovski (no m’ha semblat a l’alçada de la resta / la trobo una cantant molt interessant). No canvieu, que si nos fos per vosaltres ens avorriríem molt i no aprendríem res!!! 😛

   M'agrada

   • Estic convençut que si hagués dit que era fabulosa, que no m’ho sembla i per això no ho dic, estaria contestant el mateix.
    La sort és que jo inicio el debat i no tinc cap prejudici o condicionant, ara bé sempre penso quina serà la discrepància avui?
    Ara ja ho sabem.

    M'agrada

  • Em sembla una reina de la nit discreta, potser anar de substituta va condicionar-la, però és d’aquelles veus que em semblen lil·liputenques, potser m’erro, però ni tan sols en allò que ha de brillar la Reina de la Nit acaba de ser definitiva.

   M'agrada

  • Josep Olivé

   Homeeeeeee…amic dandini…història impossible? És clar, és un conte. Ruca? Entenc que vols dir “tonta”? Intentar explicar de què va una ceremònia iniciàtica maçònica com si fos un conte de fades ha de ser molt complicat, més quan en el llibret van intervenir no menys de tres mans, i totes elles amb interesos no sempre coincidents. Jo crec que efectivament es pot dir que els hi va sortir un “bunyol” però mai diria que la història és absurda, o tonta i menys encara ruca, que els rucs tenen la seva dignitat. 🙂

   La història que ens vol explicar aquesta òpera és de les més fascinants mai escrites, Fascinant en les seves virtuts i contradiccions. No hi ha fragment sense carga simbòlica, no hi ha fragment sense que un no intenti buscar el per què i el que vol dir. No hi ha òpera que m’hagi fet pensar tant. No hi ha òpera en la que no hagi intentat veure i entendre totes i cadescuna de les seves intencions. No hi ha òpera sobre la que hagi canviat de parer una i altra vegada.

   Pels esceptics, pels que amb tota la raò del món pensen que La Flauta és una obra de impossible comprensió i absurda, és altament recomenable el llibre que li dedica Pere-Albert Balcells. És un estudi portentós (portentós!) que t’ajuda a veure la llum…i tot el que hi ha darrera de cada nota del gran Amadeus!

   M'agrada

 3. Per a mi l’última gran Reina de la Nit, veritablement hereva de les grandioses, va agafar el testimoni de Gruberova i jo crec que ningú l’ha arreplegat amb aquesta contundència, brillantor i espectacularitat.

  M'agrada

 4. dandini

  Be t’he deixat el link perque poguessis constatar que 3 dies abans del teu post ja m’agradava Ana Durlovski(definitiva no of curse). El dia que coincidim (?) t’ho dic i el que no també.Per cert m’agrada molt(moltíssim) el you tube de Diana Damrau i no m’ha costat gens de dir-ho…..

  M'agrada

 5. JaumeM

  La reina de la nit me va contagiar la malaltia de l’opera, ja fa molts d’anys. Ara la repassaré amb les noves “instruccions” que ens proporciona el post.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: