IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE IL TROVATORE A LA SCALA (Álvarez-Agresta-Semenchuk-Vassallo-Youn; Rustioni-De Ana)


IL Trovatore al Teatro alla Scala, producció Hugo de Ana

IL Trovatore al Teatro alla Scala, producció Hugo de Ana

Ahir em vareu fer contestar tants comentaris que no m’heu deixat temps per escriure un apunt detallat.

En realitat tampoc hi ha gaires coses a dir. Avui us porto una representació de Il Trovatore programada el febrer passat a la Scala de Milà, amb Marcelo Álvarez de Manrico, millor que al MET, però sense acabar de ser el gran Manrico que podria ser, amb les seves virtuts belcantistes i els seus defectes dramàtics, amb la “Pira” escurçada i baixada de to, of curse. A la Scala ja no protesten, els han acabat domesticant.

Interessant com sempre Maria Agresta, una Leonora potser excessivament lírica, però una cantant sempre interessant, creativa i seguidora de la tradició de l’escola de cant italiana. En realitat Leonora és el seu límit vocal, al menys avui per avui, ja que el registre greu continua sent l’assignatura pendent. Quan et diuen els compromisos futurs de la soprano, preocupa.

Ekaterina Semenchuk és una correcta Azucena, lluny del que hauria de ser i per sota de la seva explosiva Eboli a Sazburg, mentre que Kwangchul Youn està tan allunyat del cant verdià, com proper a la correcció més absoluta, tot i que mostra en alguna ocasió una oscil·lació preocupant.

El Sr. Vassallo… en la línia dels barítons verdians actuals, és a dir, res de res, fa el que pot dins d’una correcció dubtosa.

Direcció musical efectiva i gens genial d’un desconegut Daniele Rustioni, molt lluny de Muti, és clar, i del que hom espera de la Scala, mentre que la producció decorativa de HUgo de Ana (2000), és cm sempre en aquest director argentí, luxosa i grandiloqüent fins l’asfixia, no aporta res de nou i molt de vell. Preferible a segons a quines coses patides no fa gaire?, sí, però no és això companys, no és això.

Cor magnífic i orquestra lluny dels millors anys de la Scala.

La representació és del 14 de febrer, malgrat que la televisió italiana la va emetre el passat 23 de març.

Així canta Maria Agresta “Tu vedrai che amore in guerra”

I si voleu veure un tràiler de la producció, la mateixa que van estrenar Alagna, Frittoli, Urmana i Nucci, dirigits per Nucci, aquí la teniu

 

IL TROVATORE
Dramma in quattro parti
Libretto di SALVATORE CAMMARANO
Musica di GIUSEPPE VERDI

Il Conte di Luna FRANCO VASSALLO
Leonora MARIA AGRESTA
Azucena EKATERINA SEMENCHUK                                                   
Manrico MARCELO ÁLVAREZ                                                     
Ferrando KWANGCHUL YOUN                                                        
Ines MARZIA CASTELLINI                                                  
Ruiz ANTONIO CORIANÒ                                                     
Un vecchio zingaro ERNESTO PANARIELLO                                                  
Un messo GIUSEPPE BELLANCA

Director musical: DANIELE RUSTIONI
Direcció escènica: HUGO DE ANA
Escengrafia i vestuari: HUGO DE ANA
Regia televisiva PATRIZIA CARMINE
Teatro alla Scala di Milano, 14 de febrer de 2014
ENLLAÇOS (vídeo): dos enllaços que no heu d’unir, cadascun d’ells conté l’acte primer i segon, mentre que el segon, els dos darrers.
https://mega.co.nz/#!wwRhTIjC!mL51XJBbe5fURUAnWIdqKRXH9KeSHMdUONAzHZCTNS4
https://mega.co.nz/#!F8wgDAbC!1f4fRdd17GweQ98swe4SFF_O0g1fuq29LeuirFNumI4
Demà Richard Strauss.

31 comments

 1. Raúl

  Gràcies Joaquim. De moment amb mega he pogut baixar tot lo que has penjat sense cap problema, aquesta última òpera en una hora (cosa impensable amb el RS!). A veure si el cap de setmana tinc temps de veure-la amb calma.

  M'agrada

 2. SANTI

  Agresta vindrà al Liceu a fer Suor Angelica i penso que és una bona cantant, massa lírica per a fer segons quins rols, però de molta qualitat, la resta d’aquest Trovatore no m’interessa tant, tot i que Alvarez és un bon tenor i massa sovint ens oblidem que existeix. Jo l’hagués volgut per a Cavaradossi.
  Tema baixades amb MEGA, no hi ha color, hem millorat molt, abans era impensable baixar un únic arxiu tam gran en 70 minuts.
  Gràcies

  M'agrada

 3. alex

  Por muy correcta que sea la Leonora de Maria Agresta ( que por cierto, será Suor Angelica en dos de las funciones liceisticas), un TROVATORE verdiano donde no funcionan ni el Conte di Luna ni el Manrico, no tiene el más mínimo interés para mi

  Hace ya unos años que Marcelo Alvarez (que canta todos los roles spintos y veristas por todos los teatros) desde que dejó el belcantismo, ha dejado ya de interesarme.
  Ningún interés sobre el argentino ( todos sus ataques al agudo son habitualemte con portamentos, afinación descuidada, etc..etc..)

  Por cierto, algo escuché de su Chénier del Met de estos días y raya casi el espanto

  M'agrada

   • alex

    Con respecto a Berti y en roles de spinto verdianos y veristas, en desacuerdo por mi parte. ( con los demás que citas y te añado incluso a Giordani, Giordano, Smith, Todorovich, Cura y alguno que me dejo, sí esoy de acuerdo)
    Berti que efectivamente es un intérprete relativamente plano y escénicamente no dice nada, tiene voz y es un cantante seguro en este repertorio. ( sus recientes Ramerrez en París – que yo me perdí por cancelación de Berti -, fueron bastante buenos )
    Alvarez no lo es y es además, un tenor de los digamos “truculentos ” o “tramposetes” como cantante de roles que le superan ; te aconsejo escuchar su Chénier del MET de estos días, donde está totalmente insuficiente y descuidado de línea de canto ( con una Racette, rayando lo horrible como Coigny)

    M'agrada

   • No comprenc la benevolència per Berti i en canvi la severitat a Álvarez, el pitjor Álvarez em sembla molt millor que el millor Berti. No he escoltat aquest Chénier, que no em motiva gens.

    M'agrada

 4. A ningú més no li ha passat que el segon video d’aquest Trovatore no es descarrega? Amb el primer cap problema i ràpid, però amb el segon l’he intentat descarregar 3 vegades i baixa sempre fins a 47% i allà es para, va dient que ha tingut un error….i que ho torna a provar…. i aquí em quedo. Gràcies de totes maneres.

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: