IN FERNEM LAND

IDOMENEO A LA ROH (Polenzani, Fagioli, Bevan, Byström;Minkovski)


Nadal és una època propicia per a que els angelets facin de les seves i heus aquí que avui ens porten una de les representacions més interessants de la temporada londinenca, el Idomeneo de Mozart sota la direcció de Minkovski i amb un repartiment magnífic que inclou a Franco Fagioli cantant el rol de Idamante. Només per aquest fet, per a mi el interès ja era total per tal de que l’apunt del dia fos per aquesta representació, però si en el repartiment també hi trobem a Polenzani i Byström, cantants que també m’interessen molt, el regal de l’angelet esdevé interessantíssim.

Aquí el teniu per gaudir-lo, però què us sembla un petit tast?

Del primer acte escoltem a Fagioli cantant “Non ho colpa”. El rol de Idamante va ser escrit per a un castrat, Vincenzo dal Prato, posteriorment el van incorporar els tenors i més tard les mezzosopranos i contratenors, amb la vocalitat i la tècnica de Fagioli ens apropem a l’original.

Del segon acte escoltem a Polenzani cantant “Fuor del mar”

I del tercer acte escoltem l’explosiva “D’Oreste, d’Ajace” a càrrec de la magnífica Malin Byström que comet la gosadia d’acabar la seva ària de bravura amb un sobreagut, quelcom fora d’estil que sempre he criticat i amb ella no faré una excepció per molt que m’agradi.

Wolfgang Amadeus Mozart
IDOMENEO

Idomeneo Matthew Polenzani
Idamante Franco Fagioli
Ilia Sophie Bevan
Elettra Malin Byström
Arbace Stanislas de Barbeyrac
High Priest Krystian Adam
Voice Graeme Broadbent

Chorus Royal Opera Chorus
Concert Master Peter Manning
Orchestra of the Royal Opera House
Conductor Marc Minkowski

ROH Covent Garden de Londres, 15 de novembre de 2014

ENLLAÇ àudio (2 arxius mp3)

https://mega.co.nz/#F!oN9UVRwA!l6sPpvxj1CIsUhXb4-PK6g

Un comentari

Deixa un comentari