IN FERNEM LAND

SIMON RATTLE DIRIGEIX DAS RHEINGOLD A MUNICH


Divendres 24 d’abril va tenir lloc a la sala Hercules de la Residenz muniquesa una concert de l’Orquestra de la Radio Bavaresa sota la direcció de Simon Rattle amb el proleg de la Tetralogia, Das Rheingold en el programa.

L’ocasió ha servit per aplegar en la nodrida nòmina de cantants a algunes de les veus wagnerianes del moment, encapçales per el Wotan de Michael Volle, que no tinc molt clar si aquest rol esdevindrà en els propers anys un dels més sovintejats de la seva agenda, ja que per a mi encara li falta el punt de supèrbia vocal que han de tenir els Wotan que volen deixar petjada, al costat de veus tan experimentades com l’excel·lent Fricka d’Elisabeth Kulman, la Freia d’Anette Dasch, sense cap mena de dubte el rol que li escau millor a les possibilitats d’aquesta cantant excessivament valorada o l’experimentada Erda de Janina Baechle, tot i que mancada de les cavernoses sonoritats que serien desitjables, al costat del sibil·lí Loge de Burkhard Ulrich, el magnífic Alberich de Tomasz Konieczny, o els contundents gegants de Rose i encara i sobretot, Halfvarson.

És, com ha de ser, un Rheingold molt conjuntat i coral que compta amb una resplendent direcció de Rattle que ofereix una versió de temps lleugers, nerviosa i excitant, poc solemne i amb una exposició transparent i detallista, amb la que l’excel·lent Orquestra de la Ràdio Bavaresa respon amb notabilíssims resultats.

Segur que la gaudireu

Us deixo escoltar l’última escena per engrescar-vos:

Richard Wagner
DAS RHEINGOLD

Wotan: Michael Volle
Donner: Christian van Horn
Froh: Benjamin Bruns
Loge: Burkhard Ulrich
Alberich: Tomasz Konieczny
Mime: Herwig Pecoraro
Fasolt: Peter Rose
Fafner: Eric Halfvarson
Fricka: Elisabeth Kulman
Freia: Annette Dasch
Erda: Janina Baechle
Woglinde: Mirella Hagen
Wellgunde: Stefanie Iranyi
Floßhilde: Eva Vogel

Bavarian Radio Symphony Orchestra.
Director: Simon Rattle

24 d’abril de 2015, Herkulessaal de la Residenz de Munich

ENLLAÇ àudio mp3

http://www.mediafire.com/listen/d65wxjccsoy72u4/Das_Rheingold_Rattle240415.mp3

Demà seguirem amb Rattle

12 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: