IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE OTELLO A LES ARTS 2013: KUNDE-ÁLVAREZ-AGRESTA-LIVERMORE-MEHTA


Aviat farà dos anys que varem assistir a Les Arts de València a la inauguració del Festival del Mediterrani, aquell festival que tantes alegries ens va donar i que esperem que en temps propers ens les torni a donar, a la representació d’un magnífic Otello verdià que va merèixer aquest apunt a IFL

Avui us porto el vídeo d’aquella producció que sense cap mena de dubte va suposar un altre encert de la programació valenciana, per tal de que tots aquells que no ho vareu poder gaudir tingueu l’oportunitat de fer-ho, i no cal dir que per a tots aquells afortunats que hi vareu anar, poder recordar-ho.

Giuseppe Verdi
OTELLO
Òpera en quatre, llibret d’Arrigo Boito segons l’obra de William Shakespeare

Otello: Gregory Kunde
Jago: Carlos Álvarez
Desdemona: Maria Agresta
Cassio: Marcelo Puente
Rodrigo: Mario Cerdá
Lodovico: Michail Schelomianski
Montano: Seung Pil Choi
Emilia: Cristina Faus
Un araldo: Boro Giner

Cor de la Generalitat Valenciana
Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats
Orquestra de la Comunitat Valenciana
Director musical: Zubin Mehta
Director d’escena: Davide Livermore
Escenografia: Giò Forma Production Design/Davide Livermore
Disseny de vestuari: Mariana Fracasso/Davide Livermore

Palau de Les Arts, València 2013

 

No seré jo qui defensi o ataqui la gestió que va dur a terme la senyora Helga Schmidt a Les Arts, ja que no tinc prou coneixement per fer-ho i encara que és ben fàcil deixar-se endur per els grans encenalls que l’equipament valencià ens ha donat des de la seva inauguració i dels que vaig tenir la sort de gaudir-ne uns quants (aquest Otello que recordo aquí entre ells), el problema tenia ja des de l’inici, durant i ara encara més, unes dimensions més enormes que el propi edifici ferit del enginyer Calatrava.

 

21 comments

 1. josep olive

  Aquí un dels afortunats que li encantarà recordar-lo. Kunde, Agresta, Álvarez, Metha i l’orquestra i cors de les Arts, sens dubte, fa dos anys, encara la millor de l’estat en òpera (ara no ho sé, no l’he escoltat aquesta temporada, però per lo llegit ha tingut baixes importants a més de la de Metha)…una gran nit d’òpera. Per cert, aquest any de Festival del Mediterrani res de res?

  M'agrada

  • em sembla que res de res, o res del nivell a que ens tenien acostumats.
   Les desercions es veien a venir amb les retallades de tota mena i condició, el cops de talonari ja ho tenen això…Tot plegat penós.

   M'agrada

 2. Kiko

  Per fi ha eixit a la llum aquesta gravació! Moltes gràcies per compartir-la. Un plaer poder gaudir-la un altra vegada. A mi m’agraden molt les produccions “low-cost” de Livermore.

  M'agrada

  • Ontinyent!!! Terra de bona gent i bons amics.
   Gaudeix de l’Otello, va ser una vetllada molt notable i després del que ha succeït a Les Arts, encara més. Esperem que retornin els bons temps, encara que…

   M'agrada

 3. Jan

  IMPRESSIONANT! Com està el Kunde aquí!!!!! Meravellós. A veure que tal a Peralada, a la Norma va estar molt bé malgrat que és cert que no té la veu no té la brillantor del 2013 pero vaja… Com vas dir a l’apunt del seu debut en turiddu i canio, és l’únic que en molts rols li pot fer competència real al Kaufmann, i en alguns casos superar-lo.
  Gràcies pel vídeo, és del millor que he escoltat derrerament. 🙂

  M'agrada

  • Me n’alegro que t’hagi agradat.
   La llàstima és que aquesta eclosió del millor Kundebes produeixi en un moment tan avançat de la seva carrera ja que serà dificil nantenir aquest estat vocal durant uns anys, de fet la veu d’aquest Otello i l’actual ja no és ben bé la mateixa

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: