IN FERNEM LAND

L’ÚLTIMA TRIA DE LA TEMPORADA: ISIS UND OSIRIS O ELS MILLORS SARASTRO


Escenografia per a Die Zauberflöte de Karl Friedrich Schinkel

Escenografia per a Die Zauberflöte de Karl Friedrich Schinkel

La darrera tria d ela temporada estpa dedicada, com no podia ser d’altra manera, a Die Zauberflöte, l’opera que també tanca la temporada 2015/2016 del Gran Teatre del Liceu i que obrirà la 2016/2017,  el que vol dir que si res canvia la primera tria de la propera temporada (setembre del 2016) tornarà a ser per a aquesta òpera. Això m’ha permès descansar de veus femenines per dedicar aquesta tria als baixos (des de la tria d’octubre del 2016 que la categoria masculina més greu no apareixia a la cita mensual amb les veus i els intèrprets) i al personatge de Sarastro, per a mi una autentica debilitat. I d’aquest magnífic rol he triat l’ària “Isis und Osiris”, curta i d’una bellesa i serenor fascinadores. Suposo que no hi haurà gaires discrepàncies al respecte, i per tant deixo pel mes de setembre o la Reina de la Nit o l’ària de Pamina, ja veurem.

He triat 12 versions de l’ària de Sarastro perquè m’agrada moltíssim, perquè en prou feines sobrepassa els 3 minuts de durada i això ens permet sense ser tan exhaustius i demanar-vos tanta atenció, triar-ne 4 de les 12 versions que jo us proposo i perquè .

Són 12 versions esplèndides que pretenen posar-ho complicat, perquè per a mi totes 12 tenen motius més que evidents per ser triades,, ja sigui per la contundència de la veu, per la ductilitat, per l’expressió, per la dolcesa, què se jo!, totes em semblen de recliantori.. És la ultima de les tries i m’he volgut lluir. Espero haver-ho aconseguit.

Són aquestes

O Isis und Osiris 1

O Isis und Osiris 2

O Isis und Osiris 3

O Isis und Osiris 4

O Isis und Osiris 5

O Isis und Osiris 6

O Isis und Osiris 7

O Isis und Osiris 8

O Isis und Osiris 9

O Isis und Osiris 10

O Isis und Osiris 11

O Isis und Osiris 12

Què us han semblat? Fantàstiques, oi? Doncs ara escoltades i re-escoltades tantes vegades com calgui,, heu de triar-ne com a màxim 4. marcar-les i després prémer el botó Vote.

Teniu temps fins la mitjanit del dijous 14 de juliol., jo publicaré els resultats el dia 15.

Gaudiu-ne!

 

25 comments

 1. Leonor

  Lástima que no se pueda votar a todos; esto va a ser elección “milimétrica”, por detalles ¡Gracias por el “Isis und Osiris”! Aunque el aria a Pamina es muy hermosa (y con un doble sentido que no siempre se extrae, “In diesen heil’gen Hallen”).
  ¡Saludos, infernems!

  M'agrada

 2. Pere

  Preciosa selecció, com sempre, Joaquim.

  Com que les veus dels baixos em costen més d’identificar que les de les altres cordes, aquesta vegada he anat a l’aventura i, excepte en dos casos, he votat pel que he “sentit”, sense deixar-me endur per un nom.
  Igual que li passa al Giorgio m’hagués agradat votar un cinquè, que és un cantant que adoro, però finalment he estat més arriscat.
  A veure quins són els noms…

  M'agrada

 3. jordi magriñá

  Veus fantàstiques que fan la tria difícil (com sempre).Despres de descartar unes veus per arrosegar la r (Osirris), o per veu al meu parer no igual en tots els registres, he triat les quatre que m´ han complagut mes. A veure si coincideixo amb la resta de votants.

  M'agrada

  • Moltes gràcies per participar Jordi. El més important és que hagis triat 4, els quatre que més t’agraden i ara queda la sorpresa o no, però suposo que quan sàpigues els noms no canviaries la tria, oi?

   M'agrada

 4. colbran

  Yo tengo la suerte de que salvo rarísimas excepciones nunca reconozco a los cantantes de incógnito. Ya he escogido seis; ahora me toca eliminar a dos. De los doce, sólo hay dos que no me acaban de convencer aunque ya quisiera yo escucharlos en vivo, pues la de bajo es la cuerda masculina que yo prefiero, como me sucede con las contraltos, respecto a la cuerda femenina. Es probable que esta sea una de las razones por las que adoro a Rossini que siempre escribió para contraltos y bajos. Incluso el primer Fígaro Luigi Zamboni era bajo. Actualmente en escena encontramos barítonos cortos camuflados de bajo, o bajos de graves raquíticos, por ejemplo en estas “Bohêmes” que nos programa el Liceu.

  Volveré a escuchar estas preciosas voces graves para decidir mi votación. Creo que será mi decisión más difícil de todas las que nos ha propuesto Joaquim hasta el presente.

  M'agrada

 5. XavierCC

  Només hi ha una gravació de totes que no és cantada a la 440, la qual cosa té més mèrit pels greus del cantant!!! Que de fet està en to original de quan va ser estrenada a l’època de Mozart!!! Sens dubte la he votat!!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: