IN FERNEM LAND

FENT COSTAT A DMITRI HVOROSTOVSKY (Renato i el Dimoni)


Ahir es va saber que Dmitri Hvorostovsky, com ja s’intuïa des de fa temps, deixarà de cantar representacions operístiques i limitarà de moment la seva activitat a concerts i recitals.

El baríton rus que no va sovintejar gaire el Liceu tenia previst dues presencies importants en la propera temporada 2 representacions com a Renato a Un Ballo in Maschera en el mes d’octubre i les 7 representacions de l’esperada òpera d’Anton RubinsteinEl Dimoni“.

El Liceu ja ha modificat la pàgina web i la veritat és que en el cas del Renato de Un ballo in maschera no s’ha trencat gaire el cap, ja que Giovanni Meoni es farà càrrec de les representacions del dia 7 i 10 que havia de cantar Hvorostovsky, per tant cantarà 4 funcions en 5 dies. Una temeritat. No hagués estat més interessant portar a Juan Jesús Ropdríguez que tant ens va trasbalsar aquesta temporada? O potser Carlos Álvarez o qui sap si Àngel Òdena. També haguessin pogut portar a Simone Piazzola,

Pel que fa a l’òpera de Rubinstein el Liceu manté a Hvorostovsky en les 4 darreres representacions i a les 3 primeres anuncia al baix-baríton Egils Siliņš que tant ha agradat a algú com a holandès en l’òpera wagneriana ui que us garanteixo que està molt millor com a Dimoni, rol que fa temps que canta tot i la raresa de l’òpera en el panorama internacional. Potser el fet que la producció sigui molt estàtica, quasi una versió en concert amb un mapping, aquest si  de qualitat, embolcallant-la fa que el nom de Hvorovstovsky encara es mantingui, tan de bo es compleixi la previsió.

L’apunt d’avui no té altra objectiu que donar suport al baríton rus en un moment tan difícil on estic segur que qualsevol mostra de recolzament, ajuda o estima són essencials per superar amb èxit la lluita contra la malaltia

Com que d’ambdós rols interpretats per Hvorostovsky en vaig parlar a IFL, avui m’ha semblat que calia un gest de record tot desitjant-lli una recuperació i millora que ens permeti tornar-ne a gaudir amb tota la seva plenitud.

Estaria bé omplir l’apunt de comentaris d’ànims i suport i jo després li enviaria l’enllaç. Podeu utilitzar l’idioma que us sembli més convenient

Si teniu previst assistir a una de les dues representacions que havia de cantar d’Un ballo in maschera, us deixo l’enllaç del streaming vienès d’aquesta òpera que comptava amb el seu Renato, al costat de Beczala (com en el Liceu) però amb Stoyanova com a Amelia (afortunats), l’abbril de l’any passat.

Pel que fa al Dimoni, i malgrat que es manté l’anunci de la seva participació en 4 de les 7 representacions previstes. Si teníeu com jo entrada per una de les tres primeres, ens haurem de pensar en canviar i si voleu recuperar l’apunt de la representació d’aquesta òpera a Moscou, us deixo l’enllaç:

Recuperat aviat Dmitri! T’esperem

32 comments

 1. Скорейшего выздоровления, Дмитрий!!
  Vaig tenir la sort de veure’l en directe en un inolvidable Evgeni Onegin a Viena. Tan de bo el Liceu hagués comptat amb ell més sovint.

  M'agrada

 2. Rose

  I admire your voice and your strength. You are an example for me in your way of coping with difficulties.
  And, of course, one of my favourite singers. Hope you come back soon.

  M'agrada

 3. Josep Garcia Devant

  Efectivament li desitjo el millor amb el convenciment que superarà la malaltia i el veurem i escoltarem de nou totalment recuperat, i si pot ser al Liceu molt millor. Molta força.

  M'agrada

 4. nachoferrer

  Dear Mr. Hvorostovsky, I wish a fast recovery from your health problems! For me, as a young opera fan, you’re the best example of, as Rose says, of coping with difficulties. Hope you come back soon! Opera world is a bit sad if you can’t sing opera in theatre! For me, you’re one of the best baritones of the 21st century! Hope you can recover soon and come mor often to Barcelona! We want to see you here at the Liceu, or at least, in Barcelona’s auditorioums!

  Liked by 1 person

 5. Josep M

  Si la meva memòria no em falla, en la primera òpera que vaig veure al Liceu, debutava al Teatre en el cast del Pagliacci (crec que Silvio), per tant li tinc una estima especial.
  Espero que es recuperi. Ànims.

  Liked by 1 person

 6. JordiP

  Dear Mr. Hvorostovsky, It is really a pitty we cannot enjoy your presence in the Liceu, but now it is time for first things first, take time for your complete recovery. Be strong. Good luck!

  M'agrada

 7. joan manel barceló

  Una salutació des de Girona. Sentim no veure’l en el “Ballo”. Comptem però que més endavant el tornarem a tenir al Liceu per aplaudir-lo.
  En nom dels Amics de l’Òpera de Girona

  M'agrada

 8. jaumeM

  No se quant li pot ajudar la meva admiració, tan pel seu art com per la manera com porta el seu problema. Però naturalment li desitgem de tot cor que es recuperi completament i torni a enlluernar les audiències com ho ha fet abans.

  M'agrada

 9. Joan

  Thanks a lot for the wonderful concert at liceu. It was the first time that I could listen to you live, although I.ve several recordings from the Mariinsky under Gergiev. Without any doubt health comes first but I.d be delighted to listen to your Demon if you come back. Actually I would prefer listening to it in concert with you on it (So much I loved the excerpt you gave in concert!)than on a staged performance without. As you noticed Barcelona fans love you a lot, so please come back as soon as you will be recovered either for the Demon or any concert. All the best!!!

  M'agrada

 10. Xavi

  Benvolgut Dmitri, molta sort en aquesta etapa. Esperem poder gaudir de la teva presencia en el futur i aplaudir-te llargament. Gràcies per tot el que ens has donat i tot el que encara podrem disfrutar plegats. Una abraçada i força!

  M'agrada

 11. colbran

  Actually first things first. My warmest wishes for a quick and complete recovery and then remember that here at the Liceu you have a faithful audience ready to welcome your comeback when it may be possible. Bless you.

  Liked by 1 person

 12. Marta Bach

  I’ve only heard once live this year at the Liceu and I hope to see you again, this time on top of a stage singing an opera .

  Dilegua, o notte! Tramontate, stelle!
  Tramontate, stelle! All’alba vincerò!
  Vincerò! Vincerò!

  Bless you Dimitri!

  M'agrada

 13. Conxa

  La nostra primera vegada va ser el 11 d’agost de 1.999 a Salzbourg amb un “Don Giovanni”, i Karita Mattila. Des d’aleshores som uns grans admiradors del seu art. I li desitjem lo millor, per el millor.

  M'agrada

 14. Leonor

  Много поощрения и много сил! Мы с нетерпением ждем вашего запроса и полного выздоровления и возвращения на сцену! Мужество!

  M'agrada

 15. alex

  Que Dimitri recupere su salud, es lo principal
  Por lo que respecta a las 4 actuaciones de Meoni , una mala noticia siempre y cuando no se haya podido contratar otro barítono con mayor solvencia y brillo : he escuchado dos veces en teatro a Meoni y éste me parece un barítono de escaso interés, corto de proyección vocal

  M'agrada

 16. Xavier C.

  Dear Mr. Hvorostovsky, it will be a great pleasure hearing you next year at Liceu Barcelona. For us, a new opportunity to enjoy your art. For you, and most important, a sign of the recovery that we all are wishing for. See you soon!

  M'agrada

 17. Jesús G.

  Espero i desitjo que el Sr. Hvorostovsky es recuperi plenament pel seu bé i pel de tots els que l’estimen. Si després, a més, pot seguir cantant, la joia ja serà complerta.

  M'agrada

 18. Mercè

  M. Hvorostovsky, je vous souhaite une rapide récuperation. Je n’oublierai jamais votre concert au Liceu ni votre Comte di Luna, que j’ai pu voir par le canal MEZZO. À bientôt, je l’espère, au Liceu; on a besoin de votre voix!!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: