IN FERNEM LAND

INSISTINT EN EL CONCERT DE JONAS KAUFMANN A PERALADA 03/08/2014


Ahir em va arribar una de les centenars de gravacions que utilitzant càmeres fotogràfiques, de vídeo, telèfons i tablets de tota mena, de ben segur es van efectuar diumenge passat durant el concert que el tenor Jonas Kaufmann va celebrar  en el marc del  Festival del Castell de Peralada, acompanyat per l’Orquestra de Cadaqués sota la direcció de Jochen Rieder. Com que les condicions de la gravació són prou dignes i encara no hi ha data per la transmissió que Catalunya Música té previst oferir-nos, he cregut si més no interessant, deixar-vos solament la part vocal. A part de tallar les parts orquestrals he estalviat els aplaudiments i amb ells totes les mostres d’èxtasi diverses que s’escolten al voltant de “l’angelet” benefactor que va efectuar el “delicte”, tot i així si pareu molta atenció, escoltareu alguna motocicleta que passava per allà, alguna cigonya vull creure que kaufmanniana que aplaudia si bé podria ser una boicotejant seguidora d’algun altre tenor,  així com algun que altre esglai de satisfaccions diverses. Aquí ho teniu, peça a peça Giuseppe Verdi:

Don Carlo: “Io l’ho perduta…Io la vidi”

Il Trovatore: “Ah sì, ben mio”

La forza del destino: “La vita è un inferno…O tu che in seno”

Jules Massenet

Le Cid: “Ô souverain, ô juge, ô père”

Richard Wagner

Die Walküre: “Ein Schwert verhiess mir der Vater”

Wesendonck Lieder: “Scmerzen – Träume”

Parsifal: “Amfortas! Die Wunde!”

propines:

Giacomo Puccini: “Donna non vidi mai” (Manon Lescaut)

Francesco Cilea: “È la solita storia del pastore” (L’arlesiana)

Franz Lehár

“Gern hab’ ich die Frau’n geküsst” (Paganini)

“Dein ist mein ganzes Herz” (Land des Lächelns)

Totes les fotografies són de Shooting – Miquel González, gentilesa del Festival Castell de Peralada

Només em queda agrair a l’inquiet angelet que em passes la gravació per poder-la oferir sobretot a tots els que no vareu poder gaudir el concert, i els que hi éreu, doncs repetir aquí les emocions viscudes allí.

Si busqueu a youtube trobareu molts fragments.

35 comments

  • De res, però cal felicitar primer a qui me’l va facilitar.
   El concert, com ja ho va ser l’altre, va ser d’aquells que es recordaran, però el de diumenge tenia l’afegitó que no va ser un concert només agradable i estiuenc, i això s’agraeix.

   M'agrada

 1. Retroenllaç: Noticias de agosto de 2014 | Beckmesser

 2. Aquest any no he pogut asistir i sembla que ha sigut molt més que sensacional, quina enveja em feu, però gràcies al nostre “arcángel-infernemlandaire” ho he disfrutat i seguiré disfrunant-lo fins el cansament que per sort , no vindrá mai……petonets.

  M'agrada

 3. timamót

  Gràcies pels àudios.
  Permet fer-se una idea als que no hi vam ser. Les peces de Wagner són les que m’han agradat més. Ja ho havies explicat molt bé tú…

  M'agrada

 4. fransesc duran

  M’agradat molt la interpreteció i al bon gust que té Jonas Kaufmann, he disfrutat encar que la gravació es un chic fosca ja me fet la idea de com canta , no boldria ser pedant peró pel meu gust putse els pianos que fá am resultan un xic masa (Putse estic equibocat) , els aguts, una impostació perfecte. gracies Joaquim. perdonam pel comentari

  M'agrada

 5. Kàtia

  L’escoltarè amb fervor.Era a Begur i vaig veure el reportatge per TV3,el meu germà i jo ens vam mirar i ell pregunta Nena,això es pot aconseguir??? I jo contesto,si Tete el Joaquim ens ho farà arribar segur,segur,segur…Apa!!! FDobcs ja ho tenim,ara el farè patir.
  Gràcies,Joaquim,estic molt contenta

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: