IN FERNEM LAND

VERBIER 2018: ADRIANA LECOUVREUR (SERJAN-AGADZHANYAN-SEMENCHUK-MARKOV;GERGIEV)


Tatiana Serjan (Adriana) Verbier 2018

Sorpresa absoluta, inesperada i estimulant representació en forma de concert de Adriana Lecouvreur de Cilea la que ha ofert el Festival de Verbier 2018, sota la direcció d’un inspirat Valery Gergiev i un equip vocal que sembla entendre l’òpera com fa uns anys enrere quan els cantants s’entregaven amb intensitat i feien viure l’òpera des de l’emoció.

Segurament es poden trobar pegues a tots els cantants, que si l’escola italiana, que si la dicció, que si les mancances tècniques més que estilístiques, d’algun dels intèrprets, però renoi! quina intensitat, quines ganes d’agradar i quanta òpera en estat pur, per això i només per això, aquesta representació ha esdevingut la sorpresa de l’estiu operístic.

L’orquestra del Festival sempre tan  estimulada i predisposada sota les batutes més prestigioses i Gergiev és un habitual del festival suís, ha tocat i tocarà obres molt més complicades i complexes que l’òpera de Cilea, però fa goig escoltar-la sota les ordes del director rus que ja sabem que a vegades sembla immers en una rutina deguda a la intensa activitat que porta a terme durant l’any i que en canvi en aquesta ocasió que semblaria més un tràmit, cal agrair-li que una vegada més s’impliqui amb els joves estudiants i ofereixi una versió esplèndida i bellíssima de la inspirada partitura.

A més a més el director porta un equip vocal del Mariinski encapçalat per una superba Tatiana Serjan que ofereix tota una exhibició vocal i expressiva de primera magnitud. Veu plena, registre generós i ampli, intensitat interpretativa i comunicació amb el públic immediata, amb un control tècnic admirable i una dicció molt millorable, això també, però li perdono. Magnífica és poc.

El Maurizio del tenor bielorús Migran Agadzhayan és més irregular però és tot entrega i passió, el seu cant arrossega i la claredat de la veu i la intenció en el fraseig és interesant, només hi ha alguna que altra defallença tècnica que ressol amb desimboltura juvenil, però caldrà que es controli una mica més i estudi més encara, si vol fer un allarga carrera, si no és així podria ser que s’espatllés abans d’hora.

Magnífica per intensitat i per vocalitat la Princesa de Bouillon d’Ekaterina Semenchuk. No té la contundència de Obraztsova, però ella si emmiralla i fa bé. Tampoc té l’elegància de Simionato, que tant m’agrada, però resulta i sap fer saltar les guspires en els moments de confrontació amb Adriana.

Alexey Markov és el sofert Michonnet, un rol que sempre he trobat poc agraït malgrat tenir les seves intervencions solistes importants. Ell sap extreure bé el suc al rol, molt millor que cantant Verdi, però potser li manca aquella pàtina que els més cèlebres barítons quan han cantat el rol li han sabut donar. Manté el nivell

La resta de la companyia, alguns provinents de la factoria Mariinski, així com el cor, funcionen, com ja us he dit, magníficament i amb resultats molt més enllà d’una anodina versió de concert, com es podia preveure.

A no perdre l’oportuinitat de gaudir-la. A Medici TV està disponible de manera gratuïta durant un cert temps

Francesco Cilea
ADRIANA LECOUVREUR

Tatiana Serjan (Adriana Lecouvreur)
Migran Agadzhayan (Maurizio)
Ekaterina Semenchuk (Pricipessa di Bouillon)
Alexey Markov (Michonnet)
Milan Siljanov (Principe di Bouillon)
Alexander Mikhailov (Abbé de Chazeuil)
Emily Edmonds (Mlle. Dangeville)
Sandra Hamaoui (Mlle. Jouvenot)
Joel Williams (Poisson)
Sava Vémic (Quinault)
Andrés Agudelo (Major-domo)

Mariinsky Chorus
Verbier Festival Orchestra
Director musical: Valery Gergiev

Salle des Combins, Verbier, 26 de juliol de 2018

10 comments

 1. JordiP

  Pots comptar que hi donaré un cop d’ull. Aquesta és una obra que m’agrada força i més des que vaig escoltar una versió amb Scotto, Aragall i Obratzova a San Francisco, que per a mi resulta de reclinatori.

  M'agrada

 2. Fer

  Natalia Serjan ja fa temps que destaca com una magnífica soprano dramàtica coloratura en el seu debut al Liceu va cantar una sorprenent Lady Macbeth llàstima que la col.loquessin com a segon repartiment per sota de la Serafin però molt superior a ella en el rol de l’òpera de Verdi

  M'agrada

  • Alex

   Totalmente de acuerdo con Dandini
   Fue una muy intensa Lady Macbeth en el Liceu y serà una de las Tosca próx.temporada
   Quizàs como verista le falte algo màs de acentuación en el fraseo. ( obviamente , no es una Adriana como la Oliverio o Kabaivanska, ni la Dessí ), pero es una de las mejores sopranos verdianas dramàticas de agilidad y ha ha sido escogida mucho por Muti cuando éste ha dirigido Los jóvenes Verdi en la Opera de Roma. De hecho, la he presenciado a ella una muy notable Elvira de Ernani ( con un insuficiente y sobrevalorado Meli. )

   M'agrada

 3. Josep R. Noy

  Moltes gràcies Joaquim. Una excel·lent troballa! Molt bona versió de una òpera que m’agrada molt. Quan Gergiev va de debò t’arriba molt endins. Magnífica la Tatiana! I bon nivell en general. He disfrutat molt.

  M'agrada

 4. Alex

  Me olvidaba decir que de esta Adriana ofrecida por Joaquim, muy intensas las dos damas tanto Serjan como Semenchuk. Bravo su dúo!
  Por cierto, magnífica esta ópera de Cilea, última gran actuación y espléndido Alagna en el Liceu con su Maurizio

  M'agrada

 5. Toni

  Más pronto que tarde, el incierto futuro de la Ópera va a pasar por las versiones en concierto. Mal que les pese a algunos defensores de los ” iluminados ” de la escena, que en muchas ocasiones perjudican más que benefician a los cantantes.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: