IN FERNEM LAND

EL VÍDEO DE IL TROVATORE AL MET


Dolora Zajick (Azucena) MET 2011 producció David McVickar Foto: Ken Howard/Metropolitan Opera

Ara si.

L’altre dia per error es va publicar aquest apunt sense que tingués encara tots els enllaços disponibles, però avui si, ja estan a disposició de tots els que vareu gaudir tant als cinemes i de tots aquells que per una raó o altre no vareu poder veure aquella retransmissió del passat 30 d’abril de 2011 des de el Metropolitan Opera House de New York.

No m’esplaiaré gaire, ja que em sembla que ja ho vaig dir tot a l’apunt que vaig publicar el dia 1 de maig: El Met al cinema: Il Trovatore, però serà bo poder reveure i reviure les sensacions primàries que Il Trovatore sempre desprèn en els espectadors. malgrat ser una òpera amb un argument impossible i una música a vegades fins i tot “vulgar”, conté moltíssims atractius que encara hores d’ara la fan imprescindible per un públic acostumat a altres delicatessen.

Renoi, quan Verdi volia (això succeeix quasi sempre) ens guanya per força, noblesa i emotivitat, allunyant-se definitivament de l’aparent cartró pedra d’aquesta òpera tan impossible, com decididament engrescadora i genial.

Metropolitan Opera House
30 d’abril de 2011 Matinee

IL TROVATORE
Giuseppe Verdi – Salvatore Cammarano

Manrico Marcelo Álvarez
Leonora Sondra Radvanovsky
Count Di Luna Dmitri Hvorostovsky
Azucena Dolora Zajick
Ferrando Stefan Kocán
Ines Maria Zifchak
Ruiz Eduardo Valdes
Messenger Raymond Aparentado
Gypsy Robert Maher

Conductor Marco Armiliato

Production David McVicar
Set Designer Charles Edwards
Costume Designer Brigitte Reiffenstuel
Lighting Designer Jennifer Tipton
Choreographer Leah Hausman
Stage Director Paula Williams

ENLLAÇOS DE VIDEO (format mkv)

http://www.mediafire.com/watch/4vp1tyxjr5ako4t/TROMET.mkv

Us deixo un YouTube, gentilesa de de l’exaltat tercet del final del primer acte, amb Álvarez, Hvorostovsky i Radvanovsky.

La retransmissió és la mateixa que vam veure als cinemes (30 d’abril de 2011), amb les mateixes entrevistes a la mitja part.

Bona baixada i bon diumenge!

26 comments

 1. Valery

  Последний раз видел Хворостовского в Трубадуре – 2002 год Covent Garden. Интересно сравнить. Спасибо большое, уже забираю.

  M'agrada

  • Benvingut Valery.
   Veritablement Hvorostovsky ha fet una bona evolució des de aquella interpretació del Covent Garden, però no estic gaire segur que sigui veritablement un baríton verdià.
   Gràcies per comentar en un blog en català. Suposo que per a tu és tan difícil com par a nosaltres el rus. Per sort amb frases curtes, els traductors de Google són de gran utilitat.
   спасибо

   M'agrada

 2. Valery

  У меня о Каталонии самые приятные воспоминания. Имел удовольствие побывать в 1994г. Барселона, Фигуэрос, Коста-Браво. 🙂

  M'agrada

 3. dandini

  Aquest tercet i tota l’obra en general exigeix 4 cantants en plenitud vocal i que aportin tota la brasa necessaria perque les desbordades i impossibles passions arrivin al seu port.En cas de reserva per veterania o altres excuses la cosa no funciona.Al Met van tenir la sort de comptar amb uns cantants pletórics,engrescats,de fiato sobrat i brillant registre agut(que maco és sentir el re bemol del final del tercet aixi de llarg i rotund!).Respecte a l’argument a Il Trovatore amb cantants adients i un petit esforç m’el puc creure en el cas de delicatessen tipus Die frau ohne shatten o Idomeneo desconecto i em deixo invadir per la maravellosa música.

  M'agrada

 4. colbran

  Pues a mí este “Trovatore” me dejó bastante frío. No obstante teniendo en cuenta la penuria de voces verdianas, podría decir que para el “standard” actual es pasable, pero nada más y siendo muy indulgente. A mí un agudo aquí o allá no me hace valorar una función, prefiero un canto adecuado a cargo de las voces que corresponden, a lo largo de toda la representación. Una decepción en el caso de la soprano, de la que esperaba muchísimo. Espero congraciarme con ella cuando la vea en persona.

  Lo que sí es de valorar positivamente es el esfuerzo de Joaquim por ofrecernos todo aquello que en principio tiene interés para un amante de la ópera.

  M'agrada

 5. Gràcies per fer-me recordar el dia que vaig veure aquest Trovatore al cinema i, de passada, et vaig poder saludar a tu i a Colbran. Penso en la Sondra R. que té una veu tan bell i verdiana però està faltada de prestància escènica. Quant a l’argument imposible, Joaquim, la majoria d’òperes pateixen del mateix mal.
  Salutacions!

  M'agrada

 6. KÀTIA

  L’estic baixant corre cuita.Aquesta òpera es una de les meves predilectes i em fa moltissima “ilu”.
  Gràcies,Joaquim,es possible que et cansem amb tants elogis però certament es el que sentim.

  M'agrada

 7. Josep Olivé

  Recordo, recordo la funció, de la que em va agradar molt la Sondra Radvanovsky (m’he deixat alguna consonant?). Desprès d’una Leonora i una Tosca espero la seva Aida al Liceu amb fruïció.

  El tercet que mostra el post és sens dubte de lo més aconseguit de tota l’obra, on es fa palès el genial nervi teatral i musical verdià. Però poca cosa més en una òpera farcida d’escenes musicalment força convencionals i d’encaix dramatúrgic impossible. Això si, la música està plena de “hits” verdians de grandissima qualitat, que conviuen amb d’altres, no sé com dir-ho, mmmm… “comercials” potser?

  M'agrada

 8. Xavier

  Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida sense haver vist abans què hi ha al blog d´en Joaquim. Mai més tornaré a pensar que m´espera una tarda de diumenge avorrida…

  M'agrada

 9. Marta B

  Joaquim, moltíssimes gràcies per tot. He baixat aquest vídeo sense cap problema i es veu perfectament. M’hauria agradat anar a Barcelona a veure aquesta òpera, però no va poder ser i vet aquí que en Joaquim la penja al seu blog!

  Aquesta tarda l’he passat veient el dvd dels Mestres Cantaires que vas penjar aquest estiu i he disfrutat moltíssim, Gerald Finley està magnífic!

  Encara em quedem per veure un munt de vídeos que has penjat últimament, però de mica en mica, ara que el temps comença acompanyar per quedar-se a casa, els aniré veient.

  Una altra vegada, gràcies no només pel vídeo d’avui, sinó per tota la bona música que has penjat durant aquesta setmana.

  M'agrada

 10. Marta, els Meistersinger són magnífics.
  Tens material ben bé fins la castanyada.
  Espero seguir farcint les vostres agendes i ajudant a l’estalvi del país, obligant a quedar-vos a casa i a no sortir gaire els caps de setmana i per tant a gastar poc.
  Ben mirat ja és un motiu per donar-me la Creu Sant Jordi. HAHAHAHAHA

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: