IN FERNEM LAND

INSISTINT EN ONEGIN AL MET 2017


Anna Netrebko (Tatiana) i Peter Mattei (Onegin). Fotografia Ken Howard gentilesa del Metropolitan Opera.

Retornem a l’experiència operística de dissabte passat vista al cinema.

No tinc cap dubte que Tatiana és en la llarga llista de rols que Anna Netrebko té en el seu repertori, una de les millors interpretacions i no cal dir que en a mi m’agradaria molt que la soprano russa sovintegés molt més el per a nosaltres tan desconegut repertori eslau, farcit d’heroïnes fascinants a la recerca de veus sumptuoses, riques i plenes com la seva, però sempre és més rendible fer Tosca o Maddalena de Coigny que no Maria (Mazeppa), Marfa (La núvia del tsar), Lisa (La dama de piques) o Snegúrotxka, òpera que ben aviat protagonitzarà un apunt a IFL arran de les representacions parisenques, per no parlar de rols molt més dramàtics que possiblement no siguin recomanables, com no ho és el Macbeth que Netrebko ja canta, i per tant podria pensar en fer front a Katerina Izmáilova o Renate a L’àngel de foc, rols i reptes extenuants. Segurament el que m’agradaria no serà.

En un equip de cantants quasi íntegrament rus, el baríton suec Peter Mattei és per a mi una solució més pràctica que veritablement encertada. Lamentablement Hvorostovsky no ha pogut ser la parella de Netrebko, una parella que de ben segur hagués aportat una veu tan sumptuosa, rica i plena com la de la soprano.

Paga la pena insistir en una de les que de ben segur serà una de les representacions més estel·lar de la temporada 2016/2017 i que vingui del MET ja tocava. La temporada del  teatre novaiorquès no està a l’alçada del que sempre s’espera d’ella i només cal fixar-se una mica en els buits que sempre s’aprecien a la sala, quelcom que en aquesta ocasió no succeeix i és que Netrebko esdevé un autèntic reclam de taquilla, només comparable a Kaufmann, sense cap mena de dubte els dos noms més estel·lars del panorama operístic actual. Reunir-los en un mateix cast deu ser l’objectiu o el somni de molts directors artístics.

Piotr Íllitx Txaikovski
EUGENE ONEGIN
Òpera en tres actes, llibret de Piotr Ilítx i Modest Txaikovski/Konstantin Shilovsky.

Eugene Onegin………..Peter Mattei
Tatiana……………..Anna Netrebko
Lensky………………Alexey Dolgov
Olga………………..Elena Maximova
Prince Gremin………..Stefan Kocán
Larina………………Elena Zaremba
Filippyevna………….Larissa Diadkova
Triquet……………..Brian Downen
Captain……………..David Crawford
Zaretsky…………….Richard Bernstein
Offstage voice……….David Lowe

Chorus and Orchester Metropolitan Opera House
Director musical……………Robin Ticciati

Direcció escènica…………..Deborah Warner
Escenografia…………Tom Pye
Disseny de vestuari……..Chloe Obolensky
Disseny de llums…….Jean Kalman
Vídeo……….Ian William Galloway / Finn Ross
Coreografia………..Kim Brandstrup

Metropiltan Opera House, New York 22 d’abril de 2017 

L’apunt originalhttps://infernemland.blog/2017/04/23/el-met-20162017-eugene-onegin-mattei-netrebko-dolgov-maximova-kocanwarner-ticciati/

Si aquí reuníssim un cast com aquest per a una òpera que ja fa massa temps que no veiem, el Liceu s’ensorraria. De fet s’ensorra per molts menys….

17 comments

  1. Retroenllaç: Noticias de abril 2017 | Beckmesser

  2. Pikovaya Dama

    Gracias Joaquim por insistir. Grande la Tatiana de Anna Netrebko, y bravo para Larina y Filipievna. Para Lenski, este poeta desbordante de sentimientos, enamorado del amor y alter ego de Pushkin busco otro tipo de voz. Mi Lenski ideal es Sergei Lemeshev. Peter Mattei me gusta en este papel. Esta actitud fría y distante ya casa bien con el personaje. Estupenda su pronunciación. Siempre se agradece poder entender el texto.
    Un saludo infernems.

    M'agrada

  3. Retroenllaç: Noticias de mayo 2017 | Beckmesser

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: