IN FERNEM LAND

LA MILLOR ABIGAILLE: ANITA CERQUETTI


cerquetti_anita - portrait 1 (38,9 KB - h400)

Disputada tria, potser no tant com la dels barítons, ja que des d’un bon inici es van anar destacant de la resta les número 9,5,6 i 3.

És cert, com ja va comentar Alex, que hi havia versions amb cabaletta i altres sense, però crec que la tria es podia  fer perfectament amb allò que les unificava a totes 10, és a dir, el recitatiu i l¡ària, que de fet era el títol de l’apunt: “Ben io t’invenni…Anch’io dischiuso un giorno”.

La proposta ha obtingut 155 tries i la més triada per  atots vosaltres ha estat la número 9, que no és altra que la soprano italiana Anita Cerquetti, cantant de curtíssima i notable carrera, que va abandonar els escenaris quan tenia 29 anys degut a problemes físics que van fer que la seva veu i carrera trontollés. Malauradament no sabrem mai com hagués evolucionat i fins on hagués arribat una veu tan dramàtica i esplèndida, però a jutjar per tots els testimonis que tenim dels seus 9 anys d’activitat, només podem lamentar-nos d’aquell sobtat abandonament, ja que 1951 a 1960 va meravellar i escoltant-la ara ho continua fent. La prova aquesta tria, que ha guanyat en front d’altres nou col·legues d’impacte

La versió guanyadora ha estat aquesta:

I la resta s’han repartit de la següent manera

Abigaille final-page-001 (2)

I això de manera ordenada i ara amb els noms de la resta de sopranos és aquest (si premeu a sobre del nom anireu al corresponent youtube:

Abigaille 9 28 Anita Cerquetti
Abigaille 5 25 Ghena Dimitrova
Abigaille 3 20 Leyla Gencer
Abigaille 6 19 Lyudmilla Monastyrska
Abigaille 10 18 Birgit Nilsson
Abigaille 1 15 Renata Tebaldi
Abigaille 4 12 Elisabete Matos
Abigaille 8 6 Caterina Mancini
Abigaille 7 6 Maria Guleghina
Abigaille 2 6 Tatiana Melnychenko

Abans d’acabar l’apunt vull dir-vos que Tatiana MeInychenko, segurament la més desconeguda de totes 10 i que era la número 2, cantarà Abigaille al Liceu en el repartiment alternatiu.

Espero que gaudíssiu de la tria i ben aviat la darrera dedicada a Zaccaria, i pertant ens permetrà escoltar triar entre 10 baixos esplèndids.

Gràcies a tots els que heu triat, ja que heu fet possible que el blog sigui més plural i participatiu.

19 comments

 1. alex

  En mi caso, voté principalmente por la gran Dimitrova y Monastyrska que en ambos casos, si cantaban la cabaletta.
  Lástima que una de las mejores Abigaille actuales no apareciera en la selección y todavía no haya cantado en el Liceu, como es el caso de la joven italiana Anna Pirozzi que cantó recientemente una magnífica Abigaille en Les Arts de Valencia

  M'agrada

  • Pues no spirto gentil, como mínimo canto Abigaille el 23 de noviembre d e1965para una versión concertante de la RAI milanesa. Existe la grabación de donde se ha extraído el audio/youtube que sirvió para el ejercicio propuesto.
   Gracias por contibuir a la continuidad de estas “tries”

   M'agrada

 2. Kàtia

  M’agradat molt aqyest final.Vaig votar 1/3/10 per aquest ordre.El xivato de casa que també té oïda va encertar gairebé totes però no em va dir res fins que vaig haver votat.Tebaldi,espléndida,Gencer,meravellosa i la 10 no la conec però em va agradar molt.Tenia reservades 2 i 5 però finalment la trïa es la que es.El meu germà parlava molt de la Cerquetti però no sé si sabia la seva retirada tan aviat,una llàstima.
  Ja estic esperant la propera trïa,gràcies.

  M'agrada

  • La teva tria té poca discussió, però només et voldria dir que és ben curiós que Tebaldi (1) i Nilsson (10) no la cantessin mai en un escenari, es tracta de gravacions només de l’escena amb el recitatiu, ària i cabaletta, i Gencer (3) va fer-la una vegada però en un estudi de ràdio, no a l’escenari.
   res a dir, eh?, perquè totes tres versions em semblen boníssimes.

   M'agrada

 3. Jo vaig votar Dimitrova, Gencer i Monastyrska, però vaig estar dubtant fins al final també amb Cerquetti (realment és una versió esplèndida).
  Tot i no haver estat una de les meves versions predilectes, espero amb moltes ganes veure l’Abigaille de Melnychenko al Liceu (també la cantarà a la ROH de Londres al juny de 2016, alternant-se amb Monastyrska).

  M'agrada

 4. colbran

  En esta ocasión no he coincidido con la primera seleccionada ni con la tercera. Mi elección fue: 2, 5 y 10 y mi preferida esta última que ha resultado ser mi adorada Birgit Nilsson, siendo segunda una de las mejores sopranos dramáticas del siglo, la inmensa Ghena Dimitrova. Mi tercera elección no ha conseguido el “quorum” que yo creo que se merece y se trata de Tatiana Melnychenko. Quedaron aparcadas Anita Cerquetti y Renata Tebaldi que habían sido mis elecciones 4ª y 5ª. Que conste que no reconocí a ninguna de las intérpretes; si lo hubiera hecho seguro que hubiera elegido a Dimitrova, Nilsson y Tebaldi, pero no hubiera sido justo con mi apreciación sino con mi respeto. Cerquetti hubiera sido igualmente la cuarta.

  M'agrada

  • alex

   Coincido contigo en lo de la gran Dimitrova, grande entre las grandes, dramáticas de agilidad y con grandes recuerdos de su paso por el Liceu. Fue mi primera elección en esa cata
   En cuanto a la Melnychenko que no voté, ya me conformo que cante así dentro de unos días su Abigaille ( a mi me toca el dia 21 de octubre) y la veo vocalmente, más apropiada como Abigaille que la elegante Serafin; lástima que el Liceu en esta ocasión, no haya podido contratar a Anna Pirozzi

   M'agrada

  • Cal tenir present que la versió sorprenent de Tebaldi va ser en un estudi, ja que com bé saps mai va ser Abigaille i et diria que va fer molt bé en no intentar-ho, era molt llesta i sabia el que podia fer i el que no.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: